Ελληνικές ταινίες σε ξένα φεστιβάλ

Ελληνικές ταινίες σε ξένα φεστιβάλ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O «Βασιλιάς» του Νίκου Γραμματικού κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ του Καΐρου, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες. Στην Αίγυπτο ταξίδεψαν δύο ακόμα φιλμ: «Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου» σε σκηνοθεσία του Νίκου Παναγιωτόπουλου και «Θα το μετανιώσεις» της Κατερίνας Ευαγγελάκου.

Η γνωριμία του ξένου κοινού με τους Ελληνες δημιουργούς δεν σταματά εκεί. Προσεχώς θα προβληθούν στη μεγάλη οθόνη και άλλες ελληνικές ταινίες, στο πλαίσιο διεθνών φεστιβάλ. H ταινία του Ροβήρου Μανθούλη «Lilly’s story» συμμετέχει στο φεστιβάλ της ισπανικής πόλης Βαλένθια, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 23 Οκτωβρίου. Υστερα θα προβληθεί στο διεθνές φεστιβάλ του Μονπελιέ μαζί με τις ταινίες: «O κόσμος ξανά» του Νίκου Κορνήλιου (στο διαγωνιστικό τμήμα), «Πάμε για ένα ούζο» της Κλεώνης Φλέσσα (στο παράλληλο πρόγραμμα), καθώς και το ντοκιμαντέρ του Γιούρι Αβέρωφ «Σεισμός».

Επίσης, στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται δύο ταινίες μικρού μήκους και μια ταινία κινουμένων σχεδίων: «Χάρτινοι αετοί» της Σταυρούλας Θεοδωράτου, «Χαραυγή» του Γιάννη Κατσάμπουλα και «Τρύπα» του Ιορδάνη Ανανιάδη.

Τον Νοέμβριο έπεται το Φεστιβάλ της Καλκούτας με τη συμμετοχή της ταινίας της Κλεώνης Φλέσσα και το «Ονειρα Γλυκά» του Παντελή Παγουλάτου. Το φιλμ του Λάκη Παπαστάθη «Το μόνο της ζωής μου ταξείδιον» ταξιδεύει στη Ρώμη και στο Σούσε της Τυνησίας. Ελληνικές συμμετοχές θα υπάρχουν και στα φεστιβάλ Βιέννης, Φινλανδίας και Μάινχαϊμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή