Ακροβάτες, μίμοι, μαριονέτες για τις πρώτες μέρες του χρόνου

Ακροβάτες, μίμοι, μαριονέτες για τις πρώτες μέρες του χρόνου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με χορό και θεάματα για μικρούς και μεγάλους, με συντροφιά μαριονέτες, παραμύθια, ακροβάτες και μίμους, θα κυλήσουν οι πρώτες ημέρες της καινούργιας χρονιάς. Μερικές προτάσεις;

Απόψε το βράδυ και μέχρι τις 7 του μήνα στο θέατρο «Κόρονετ», το Μπαλέτο της Κρατικής Οπερας Οδησσού παρουσιάζει την «Ωραία Κοιμωμένη» του Τσαϊκόφσκι. Σε μια άλλη εποχή και τόπο, σε μια χώρα όπου κατοικούν νεράϊδες, πρίγκιπες και οι ιστορίες έχουν πάντα καλό τέλος. H «Ωραία Κοιμωμένη», ένα από τα πιο επιτυχημένα μουσικά έργα του Τσαϊκόφσκι, θα ανέβει στο «Κόρονετ» με τις αυθεντικές χορογραφίες του Μάριους Πετιπά, σε προσαρμογή του B. H. Troshenko. Αύριο το βράδυ και για λίγες μόνο παραστάσεις (3, 4, 7/1), έχουμε μια τελευταία ευκαιρία να απολαύσουμε τον «Καρυοθραύστη» (ένα ακόμη δημοφιλές έργο του Τσαϊκόφσκι) από το Μπαλέτο της Λυρικής Σκηνής.

Στην άλλη άκρη της Αθήνας, στο Allou FuPark, στον Ρέντη («Big Top Theatre»), το καναδικό συγκρότημα «νέου τσίρκου», «Cirque Eloize», παρουσιάζει την εντυπωσιακή παράσταση «Nomade», (για μερικές ακόμη βραδιές), ενώ στο «Half Note Jazz Club», μέχρι και την Κυριακή, η Σάσα Βούλγαρη αφηγείται παραμύθια και ιστορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Στην πόλη του Βόλου ολοκληρώνεται την Δευτέρα το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου. Τις τρεις τελευταίες ημέρες (3, 4, 5/1) ο Ιταλός μίμος Ενιο Μαρκέτο θα παρουσιάσει ένα μοναδικό θέαμα «ζωντανών καρτούν» και απίστευτων μεταμορφώσεων. Με ενθουσιασμό, αναμένεται επίσης η εμφάνιση του κορυφαίου θιάσου μαριονετιστών από το Σάλτζμπουργκ («Mario-nettentheater Schloss Schoenbrunn») την ερχόμενη εβδομάδα (9-25/1) στο «Κόρονετ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή