H ροκ στην πρώτη σειρά για τα βρετανικά βραβεία

H ροκ στην πρώτη σειρά για τα βρετανικά βραβεία

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ροκ μουσική με αναφορές στο γκλαμ ροκ της δεκαετίας του ’70, κέρδισε τις εντυπώσεις στις υποψηφιότητες για τα Βρετανικά Μουσικά Βραβεία. Το ροκ γκρουπ «The Darkness», που ξεπετάχθηκε μέσα στο 2003 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία, είναι υποψήφιο για τέσσερα βραβεία: καλύτερου βρετανικού συγκροτήματος, καλύτερου άλμπουμ, καλύτερου ροκ καλλιτέχνη και πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη. Τα Βρετανικά Μουσικά Βραβεία ή Βrits,όπως είναι περισσότερο γνωστά, είναι από τα δημοφιλέστερα τρόπαια της μουσικής βιομηχανίας, μαζί με τα Γκράμι, τα AmericaMusic Awards και τα βραβεία του MTV. Ειδικά φέτος, αναμένεται να έχουν μεγαλύτερη δημοτικότητα, καθώς το 2003 ήταν μια χρονιά πολύ υψηλών πωλήσεων στη Βρετανία, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη μουσική αγορά στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. H απονομή θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου στο Earl’s Court του Λονδίνου.

Τρεις υποψηφιότητες Brits έχει η δημοφιλής Ντάιντο, που ήδη είναι η καλλιτέχνις με τις υψηλότερες πωλήσεις στη Βρετανία την περασμένη χρονιά, με το άλμπουμ «Life for rent». H Ντάιντο διεκδικεί τα βραβεία καλύτερου βρετανικού άλμπουμ, βρετανικού σινγκλ και καλύτερης Βρετανής τραγουδίστριας. Δύο ακόμη νέοι Βρετανοί καλλιτέχνες, σχετικά άγνωστοι στην Ελλάδα, είναι υποψήφιοι για τρία βραβεία. Πρόκειται για τον Ντίζι Ράσκαλ και την Εϊμι Γουάινχαουζ.

Στις διεθνείς κατηγορίες των βρετανικών βραβείων, τις περισσότερες υποψηφιότητες συγκεντρώνουν ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και η Κριστίνα Αγκιλέρα. Τρεις ο καθένας: Καλύτερου διεθνούς καλλιτέχνη (άντρα και γυναίκας αντίστοιχα), καλύτερου διεθνούς άλμπουμ και καλύτερου ποπ καλλιτέχνη. Από δύο υποψηφιότητες έχουν η Μπεγιόνσε Νόουλς, ο Σον Πολ, οι «White stripes», ο 50 Cent, οι «Kings of Leon» και οι «Black eyed peas».

Το τιμητικό βραβείο συνολικής προσφοράς της φετινής απονομής, θα απονεμηθεί στους DuraDuran. Το βρετανικό ποπ γκρουπ, που βρέθηκε στο απώγειο της δόξας του κατά τη δεκαετία του ’80, έχει πουλήσει περισσότερα από 70 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο, κυρίως με τους δίσκους «Rio» και «Seveand the Ragged Τiger».

Τα σκαμπανεβάσματα που γνώρισαν οι «DuraDuran» έπειτα από τη μεγάλη τους επιτυχία, άλλαξαν και τη σύνθεση του συγκροτήματος. Για ένα μεγάλο διάστημα είχαν αποχωρήσει ο Ρότζερ Τέιλορ, ο Τζον Τέιλορ και ο Αντι Τέιλορ -που δεν έχουν συγγένεια μεταξύ τους- είχαν αποχωρήσει και από τα αρχικά μέλη είχαν μείνει μόνο ο Σάιμον Λε Μπον και ο Νικ Ρόουντς. Το συγκρότημα επανασυνδέθηκε και ήδη ετοιμάζει το επόμενο άλμπουμ του, που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή