H ταυτότητα του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα

H ταυτότητα του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη Ζουζού Νικολούδη μέχρι τον Κωνσταντίνο Ρήγο. Από την «Ομάδα Σύγχρονου Χορού» του Χάρη Μανταφούνη μέχρι το «Μικρό Χορευτικό Θέατρο» της Λίας Μελετοπούλου. Από τη «Λάθος Κίνηση» του Κωνσταντίνου Μίχου έως τη «SineQuaNon», τις «Yelp», «Griffon», «Ad Lib»… Μια μικρή γεύση, κάθε πτυχής του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές της πρώτης Πλατφόρμας Σύγχρονου Ελληνικού Χορού, που οργανώνει το Μέγαρο Μουσικής, σε συνεργασία με το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος», από την ερχόμενη Παρασκευή, 23 του μηνός έως και τη Δευτέρα, 26/1.

«Ποια είναι η ταυτότητά μας στον τομέα του χορού; Αυτό το ερώτημα έρχεται να διαφωτίσει η πρώτη Πλατφόρμα Χορού, ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο γεγονός, αφετηρία για καινούργιες εξορμήσεις, προβληματισμούς και συζητήσεις», ήταν μερικά από τα λόγια του διευθυντή καλλιτεχνικού προγραμματισμού του Μεγάρου Μουσικής, Νίκου Τσούχλου, χθες σε συνέντευξη Τύπου.

Συνθήκες

«Κοινός παρονομαστής όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με τον χορό στην Ελλάδα είναι η δυναμικότητα. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν δεν είναι αυτές που θα ευχόμασταν. Μέσα σε λίγες μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε δείγμα της δουλειάς σαράντα ομάδων. Σημαντική ήταν η προσπάθεια πρόσκλησης οργανωτών, καλλιτεχνικών διευθυντών και δημοσιογράφων από το εξωτερικό».

Λεύκωμα

Παράλληλα, στο φουαγιέ της αίθουσας «Δημήτρης Μητρόπουλος» διοργανώνεται «Εκθεση Χορευτικής Φωτογραφίας» με τη συμμετοχή των φωτογράφων που εκπροσωπούνται στο λεύκωμα «Χορός Dance» του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Ενα δίγλωσσο βιβλίο (εκδ. Κoan/Βιβλία του Κόσμου), σε ελληνικά/αγγλικά, που συνοδεύεται από DVD με τρίλεπτα στιγμιότυπα από τα αρχεία των ομάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή