Οι Αλλες Ταινιες

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομορφα γυρισμένη, αλλά υπερβολικά στυλιζαρισμένη, με εμμονή στο στήσιμο της εικόνας παρά στην ιστορία, είναι η «Ερωτική αναπαράσταση» (**) του Δανού σκηνοθέτη Κρίστοφερ Μπόε, που κέρδισε τη «Χρυσή Κάμερα» 2003 στις Κάννες για την καλύτερη πρώτη ταινία. Ενας νεαρός άντρας, ο Αλεξ, βλέπει την ερωτική του ζωή να αλλάζει ανεξήγητα από τη μια στιγμή στην άλλη, σε ένα διαρκές παιχνίδι της μοίρας. Οταν πλησιάζει την Εμέ, μια παντρεμένη γυναίκα, η φίλη του Σιμόν και οι γνωστοί του δεν τον αναγνωρίζουν πια και το σπίτι του εξαφανίζεται. Το βιβλίο που γράφει ο συγγραφέας – σύζυγος της Εμέ δείχνει να καθοδηγεί την πορεία του ήρωα. Αν και ο Μπόε κάνει μια ενδιαφέρουσα πρώτη ταινία, δείχνει να μαγεύεται από τις εικόνες, όπως ο ήρωάς του από τον έρωτα και να παρασύρεται.

Τα «Κορίτσια του ημερολογίου» (**) είναι μια γυναικεία εκδοχή των «Αντρών με τα όλα τους». Πρόκειται για μια απλώς ευχάριστη κομεντί, χωρίς τα αιχμηρά κοινωνικά σχόλια του «Full monty». H ταινία, που βασίζεται σε ένα αληθινό γεγονός, αφηγείται την «περιπέτεια» μιας ομάδας από μεσήλικες και ηλικιωμένες γυναίκες, που αποφασίζουν να ποζάρουν γυμνές σε ένα φιλανθρωπικό ημερολόγιο, όταν πεθαίνει από καρκίνο ο σύζυγος μιας από αυτές. Οι καλές ηθοποιοί (Ελεν Μίρεν, Τζούλι Γουόλτερς) υπερασπίζονται τους ρόλους τους με κωμικούς και δραματικούς τόνους, δεν κάνει όμως το ίδιο η επίπεδη σκηνοθεσία του Νάιτζελ Κόουλ.

Κινηματογραφικό ριμέικ της εξαιρετικής σειράς του BBC «O ντετέκτιβ που τραγουδάει» (προβαλλόταν και στην Ελλάδα) είναι η «Μπαλάντα ενός ντετέκτιβ» (*). Ενας συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων βρίσκεται στο νοσοκομείο γεμάτος σημάδια από ψωρίαση. H πραγματικότητα μπλέκεται στο μυαλό του μαζί με παραισθήσεις-φαντασιώσεις, που ζωντανεύουν τους ήρωες των ιστοριών του. Είναι το σημείο που προδίδει την ταινία του Κιθ Γκόρντον, καθώς τα χορευτικά και η νουάρ ατμόσφαιρα «εισβάλλουν» άτσαλα στην πραγματικότητα. Οι καλοί ηθοποιοί κάνουν ό,τι μπορούν (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ρόμπιν Ράιτ-Πεν, Αντριεν Μπρόντι και αγνώριστος ο Μελ Γκίμπσον). Προβάλλεται επίσης μια ταινία από το «Νεανικό πλάνο» του «Φιλίπ». Το «Ενας πατέρας με 25 παιδιά» του Κινέζου σκηνοθέτη Χουάνγκ Χονγκ λέει την ιστορία ενός ορνιθοτρόφου, που όταν πλουτίζει κάνει μια μεγάλη δωρεά σε ένα ορφανοτροφείο και πολιορκείται από ορφανά τα οποία τού ζητούν να τα υιοθετήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή