Περιπλους

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς τιμήν του Αλέξη Σολομού

«Η σκηνοθετική προσέγγιση του αρχαίου ελληνικού δράματος από τον Αλέξη Σολομό» είναι το θέμα ημερίδας που οργανώνεται μεθαύριο Δευτέρα από το Κέντρο Ερευνας Αρχαίου Δράματος «Δεσμοί» στην αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα). Οι εργασίες θα αρχίσουν το πρωί, με τη συμμετοχή πολλών συνεργατών του βετεράνου σκηνοθέτη, ειδικών επί του θέματος του αρχαίου δράματος και ανθρώπων του θεάτρου.

Χατζιδάκις με «Χρώματα»

Με μια συναυλία έργων του ιδρυτή της Ορχήστρας των Χρωμάτων Μάνου Χατζιδάκι θα χαιρετιστεί η δημιουργία συλλόγου με την επωνυμία «Φίλοι της Ορχήστρας Χρωμάτων». Με την ευκαιρία λοιπόν της πρώτης γενικής συνέλευσης του συλλόγου θα γίνει η συναυλία αυτή, με τα έργα του Χατζιδάκι «Το χαμόγελο της Τζοκόντας» και με τραγούδια του από την «Ρωμαϊκή Αγορά». Θα διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης και θα τραγουδήσουν η Αλίκη Καγιαλόγλου, ο Ηλίας Λιούγκος και ο Βασίλης Γισδάκης. H συναυλία θα δοθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 22 του μηνός, στις 9 μ.μ., στην αίθουσα τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ζωγράφου, κεντρική είσοδος).

Υποψηφιότητες ηθοποιών

Η «Επιστροφή του βασιλιά», το «Μεγάλο φαβορί», το «Σκοτεινό ποτάμι», το «IAmerica» και το «Statioagent», είναι οι ταινίες που διεκδικούν το βραβείο συνολικού καστ στην απονομή της Ενωσης Ηθοποιών, σύμφωνα με τις υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν χθες. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 22 Φεβρουαρίου στο Λος Αντζελες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή