Αποχαιρετισμός στην Κοιμωμένη και στον Καρυοθραύστη

Αποχαιρετισμός στην Κοιμωμένη και στον Καρυοθραύστη

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστρέψαμε στην ΕΛΣ και στο Μπαλέτο της, δύο ακόμη φορές για να παρακολουθήσουμε τις πολυποίκιλες αλλαγές διανομών τόσο στην «Ωραία Κοιμωμένη» όσο και στον «Καρυοθραύστη». Στην Αμαλία Γάσπαρη έτυχε «ο Νόμος του Μέρφυ». H άρτι προβιβασθείσα σε πρώτη χορεύτρια μπαλαρίνα είχε ένα ατύχημα στο πόδι λίγο πριν από την παρουσίασή της στον φερώνυμο ρόλο της «Κοιμωμένης». Το ξεπέρασε κι ετοιμαζόταν για την πρεμιέρα, αλλά την προηγούμενη ακριβώς ατύχημα έπληξε τον συνοδό της Πρίγκιπα – Στράτο Παπανούση. Εκλήθη επειγόντως ο απανταχού παρών και τα πάντα πληρών πολύτιμος Γιώργος Βαρβαριώτης να μπαλώσει την κατάσταση. Την μπάλωσε.

Οι καλοί καλλιτέχνες δεν έδωσαν παράσταση ζωής, έδωσαν κάτι παραπάνω: παράσταση επιβίωσης πάνω στο άσπλαχνο παλκοσένικο. Γι’ αυτό και μόνο, κυρίες και κύριοι, αποκαλυφθείτε! Να σημειώσουμε ακόμη σε αυτή τη διανομή (9-12-03) τους N. Σιούτα, I. Κατσούλα και M. Λατίφι, έξοχους και ακριβείς στο Pas de Trois, τη μοναδικά απολαυστική, «διεθνή» στις αυτοσχεδιαστικές της προεκτάσεις του ρόλου της Κοκκινοσκουφίτσας, Σ. Καμπουράκη, και το εξαιρετικό Γαλάζιο Πουλί του A. Νεσκόφ. O Νεσκόφ, όμως, ερμήνευσε και τον αρχοντικό ρόλο του πρίγκιπα (που είναι απλώς ο συνοδός της Ζαχαρένιας Νεράιδας) στη β΄ πράξη του «Καρυοθραύστη». Συνόδεψε την εξαίσια B. Ισαακίδου και εδώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε το τέλειο ζευγάρι γι’ αυτούς τους ρόλους σε αυτό το μπαλέτο από αυτό το συγκρότημα. Δεν ήταν άψογη η ερμηνεία τους, αν θέλουμε να την ψιλοκοσκινίσουμε. Και το θέλουμε γιατί τώρα πραγματοποιούμε κριτική υψηλών απαιτήσεων καθώς οι καλλιτέχνες αυτοί την αξίζουν και την απαιτούν. Φάνηκε, όμως, ότι χρειάζονταν περισσότερες πρόβες στο εναρκτήριο αντάτζο. Ετσι όπως παρουσιάστηκαν ήταν γοητευτικοί, αλλά δεν έγιναν συναρπαστικοί. Αυτό το πραγματοποίησαν εκείνη στη variatioτης και οι δύο στην κόντα. Οπότε και εμείς… κάνουμε σκόντο!

Στην ίδια παράσταση (3/1/04) το corps de ballet των κυριών δεν ήταν πάντα άψογο και οι τρεις σολίστ στις χιονονιφάδες υστέρησαν πολύ. Τι θα γίνει με εκείνη την απαιτούμενη απλούστατη διπλή πιρουέτα από preparation; Αν δεν πραγματοποιείται από τις σολίστ, ας αφαιρεθεί. Στα αρνητικά ακόμη: ο Αραβικός χορός και το Τρεπάκ (με μουτζούρες και αν-ισορροπίες). Στα θετικά: Κολομπίνα – Αρλεκίνος (N. Σιούτα, A. Κορούτης), Στρατιώτης (Φ. Διαμαντόπουλος), η ανώνυμη χορεύτρια – Λευκό Κουνέλι, η Σοκολατένια M. Στεργιανού όλο νάζι και γλύκα (!), ο Καρυοθραύστης του M. Λατίφι, η απολαυστική Σ. Μπίστολα – μαγείρισσα. Πολλά τα θετικά. Αντε, και του χρόνου, με καινούργιες διανομές και νέες ερμηνείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή