Καταχώσεις αρχαιοτήτων και τελετές για τη Φλόγα

Καταχώσεις αρχαιοτήτων και τελετές για τη Φλόγα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την κατάχωση, αλλά και τη διάλυση αρχαίων σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις γνωμοδότησε προχθές το βράδυ το ΚΑΣ. H πρώτη αφορά τις αρχαιότητες που βρέθηκαν στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Ολυμπιακού Δημοσιογραφικού Χωριού στο Ζούμπερι, για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκεί, στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων κατά τη διεξαγωγή των εργασιών που αφορούσαν την ενίσχυση των δικτύων, εντοπίστηκαν οικιστικά κατάλοιπα. Τα ευρήματα χρονολογούνται στον 5ο και 3ο αι. π. X. και βρέθηκαν σε αποσπασματική διατήρηση. Επίσης, ήρθαν στο φως τάφοι αρχαϊκών και κλασικών χρόνων, λακκοειδείς, κιβωτιόσχημοι και καύσεις, καθώς και ένα τμήμα λουτρού. Ολα θα καταχωθούν, ακόμα και το δάπεδο που η αρμόδια εφορεία (η έφορος κ. B. Βασιλοπούλου) πρότεινε να μείνει επισκέψιμο.

Εν τω μεταξύ, στη διαπλάτυνση Βάρης-Κορωπίου όπου από παλιότερη ανασκαφή γνωρίζαμε την ύπαρξη οικισμού της πρώιμης εποχής του χαλκού, εντοπίστηκαν κατάλοιπα τοίχων, λιθόστρωτα, λιθοσωροί κ. ά., τα οποία θα διαλυθούν.

Λαμπαδηδρομία

Για τις τελετές διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας το Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση των αρχαιολογικών χώρων: Ηλιδας, Σταδίου Νεμέας, Μυκηνών, αρχαίων θεάτρων Αργους και Επιδαύρου, Μυστρά κ. ά. Σε κάθε χώρο από αυτούς θα τοποθετηθεί εξέδρα στην οποία θα χωρούν 10 άτομα. Τις ημέρες της Λαμπαδηδρομίας (25 -31 Μαρτίου) οι αρχαιολογικοί χώροι θα ‘ναι ελεύθεροι στο κοινό. Τη διοργάνωση ανέλαβε η ΔΟΕ, την ευθύνη οι δήμοι και παντού θα γίνουν ειδικές τελετές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή