Κούκλες και μαριονέτες στον Νέο Κόσμο

Κούκλες και μαριονέτες στον Νέο Κόσμο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κουκλοπαίχτες και μαριονετίστες. Καραγκιοζοπαίχτες, χορευτές και μουσικοί. O μαγικός κόσμος της κούκλας θα κατακλύσει για εννέα μοναδικές νύχτες (ξεκινώντας από σήμερα), το γνωστό στέκι των «Φωνών» στον N. Κόσμο. Κούκλες, μαριονέτες και φιγούρες όλων των μορφών και διαστάσεων, θα διηγηθούν τις δικές τους απρόβλεπτες ιστορίες, ταξιδεύοντάς μας σε μονοπάτια φανταστικά και απόκρυφα… Οι εκδηλώσεις (2ο Αφιέρωμα «Κουκλοπαίχτες και Παραμυθάδες»), θα διαρκέσουν έως τις 6 Φεβρουαρίου. Αρχή απόψε, με την ομάδα εικαστικού θεάτρου κούκλας «Πράσσειν Αλογα» και το έργο «H πριγκίπισσα με την πράσινη ουρά». H σκηνοθεσία είναι των Εμμανουέλα Καποκάκη και Μαρία Παπαστεφανάκη. Αύριο, το θέατρο μαριονέτας «Αντάμα Πανταχού» από τα Βασιλικά Ευβοίας θα παρουσιάσει τις «Ακροβασίες», μια παράσταση με μαριονέτες, παντομίμα και πολλή μουσική. Την Κυριακή θα παρακολουθήσουμε τα «Ποντικογατοκουνήματα» του κουκλοπαίχτη Παύλου Καββαδία και τις «Στιγμές έρωτα» των Φρανσίσκο Μπρίτο και Βούλας Κούρου. Από Δευτέρα ακολουθούν: Riccardo Morrison, Joe Tornabene, Κωνσταντίνος Μίχος σε μια βραδιά χορού και μουσικής (26/1), Κουκλοθέατρο Αγιουσάγια – παράσταση παραδοσιακού Φασουλή (27/1), Στέλλα Αρσένη, Ηρώ Θεοδώρου και Βάσω Γιαρένη (28/1), Κουκλοθίασος «Πνοή» – «Ιστορία με γατήσιο τέλος», Κυριακή Δοξαρά – παράσταση κούκλας και σωματικού θεάτρου (29/1), Αγγελική Γουναρίδη – «Από της λίμνης το βυθό μια ιστορία θα σας πω», Εύη Αρέστη – «Αγριολούλουδο μην κοιμηθείς» (30/1), Θέατρο Σκιών του Ηλία Καρελλά και Θέατρο Σκιών του Αθου Δανέλη (31/1).

Από την Κυριακή πρώτη Φεβρουαρίου, σειρά έχουν οι παραμυθάδες: Λίλη Λαμπρέλλη («Παραμύθια αγάπης και καρπουζιών», 1/2), ομάδα «Το κουβάρι με τα παραμύθια» («Ιστορίες που κύλησαν στου κουβαριού την άκρη», 2/2), Ανθή Βασιλοπούλου («Παραμυθοέρωτες», 3/2), Μάνια Μαράτου («Ιστορίες του λαβυρίνθου», 4/2), Αγνή Στρουμπούλη («Και φύτρωσε από την καρδιά του ένας δέντρος», 5/2), Σάσα Βούλγαρη («Χίλιες και μια νύχτες», 6/2).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή