Αμπι Λίνκολν και απόψε

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μεγάλη κυρία της κλασικής jazz, η Αμπι Λίνκολν, δίνει σήμερα το βράδυ τη δεύτερη και τελευταία συναυλία της στο Big Top Theatre στου Ρέντη, κλείνοντας ένα πολύ ενδιαφέρον τετραήμερο τζαζ. Την αυλαία άνοιξε η PreservatioHall Jazz Band με δύο συναυλίες, την Τετάρτη και την Πέμπτη. Με αυθεντική παραδοσιακή τζαζ κατευθείαν από τη Νέα Ορλεάνη η ιστορική μπάντα «ζέστανε» το κοινό, το οποίο σχεδόν γέμισε το θέατρο και τις δύο μέρες, παρά το τσουχτερό κρύο και τη δυσκολία στις μετακινήσεις.

Το ίδιο αναμένεται να γίνει και σήμερα στην αποχαιρετιστήρια εμφάνιση της Αμπι Λίνκολν. Αλλωστε, η 73χρονη ερμηνεύτρια είναι μία από τις κορυφαίες τζαζ τραγουδίστριες σήμερα, αποτελώντας πρότυπο για την τέχνη, όχι μόνον ερμηνεύοντας αθάνατα τζαζ κομμάτια, αλλά και γράφοντας τα δικά της τραγούδια. Αρχισε να τραγουδάει στις αρχές του ’50 και στη διάρκεια της πορείας της είχε την τύχη να συνεργαστεί με θρύλους της τζαζ, όπως οι Λούις Αρμστρονγκ, Τελόνιους Μονκ, Μαχ Ρόουτς κ.ά.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα, ένα νεότερο τζαζ κοινό έχει ανακαλύψει τους δίσκους της, ενώ τα τελευταία άλμπουμ της αποτελούν γερά θεμέλια για τη σύγχρονη τζαζ. H φωνή της, πιο ώριμη από ποτέ, συνδυάζει το πάθος και τη μελαγχολία του μπλουζ και, όχι άδικα, πολλοί την συγκρίνουν με τη μοναδική Μπίλι Χόλιντεϊ. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στηρίζεται σε κλασικά τζαζ κομμάτια, δικά της και άλλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή