Ατζεντα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Προβλήματα αποκατάστασης των εναετίων γλυπτών του Παρθενώνος». Διάλεξη του Αλέξανδρου Μάντη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Κτίριο Γκίνη, αμφιθέατρο 18, 9 μ.μ.).

– «Παλαιοχριστιανική Αθήνα». Ομιλία του Νικόλαου Γκιολέ στο Βυζαντινό Μουσείο (7.30 μ.μ.).

– «Προς έναν πολιτισμό με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή του άλλου». Ομιλία του νομπελίστα καθηγητή Elie Wiesel στο Ιδρυμα Ευγενίδου (7.30 μ.μ.).

– «Εθισμός στη νικοτίνη». Παρουσίαση της νέας συλλογής διηγημάτων του Θανάση Βαλτινού (εκδ. «Μεταίχμιο») στο Χατζηγιάννειο Λάρισας.

– «Αστρολογία: ο θησαυρός της χαμένης γνώσης». Το βιβλίο του Ζήσιμου Τζάνου (εκδ. «Φυτράκη») παρουσιάζεται στην αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (6.30 μ.μ.).

ΘΕΑΤΡΟ

«Εντα Γκάμπλερ» του Ιψεν από την ομάδα «Πρώτες Υλες» στο «Studio Πρώτες Υλες» (πρώην «Αντιθέατρο»). Σκηνοθεσία: Χρίστος Λύγκας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Στο Μέγαρο Μουσικής ο Αντράς Σιφ και η ορχήστρα δωματίου Cappella Andrea Barca (8.30 μ.μ.).

– H νέα σειρά συναυλιών «Καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης» εγκαινιάζεται απόψε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με ρεσιτάλ πιάνου της Δόμνας Ευνουχίδου.

– «Ακούγοντας τηλεόραση». Μουσική εκδήλωση στην αίθουσα συναυλιών «Φίλιππος Νάκας» (Ιπποκράτους 41, 8.30 μ.μ.). Συμμετέχουν οι M. Παπασηφάκις (φωνή – κιθάρα), Θ. Πιστόλας (σαξόφωνο), Π. Πασχαλίδης (τρομπέτα) κ.ά.

– Ρεσιτάλ της Ειρήνης Βαλεντίνας Ταμιωλάκη (φλάουτο) και του Αγι Νικολάου Καλαβρυτινού (πιάνο) στο Πολιτιστικό Κέντρο Ψυχικού.

– «Συντεχνία Μουσικών». O Αλκίνοος Ιωαννίδης απόψε και αύριο στο «Αθηναϊκό Καφενείο» (κτίριο Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, 10.30 μ.μ.).

– Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σπείρα εναντίον Σπείρας» (με τα καλύτερα μουσικά στιγμιότυπα των μέχρι σήμερα παραγωγών τους) για μια τελευταία βραδιά στην «Αθηναΐδα» (8.30 μ.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή