Εικόνες ζωής στην Πειραιώς

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύντομες εικόνες χωρίς αλληλουχία, στιγμές αγάπης, μίσους, ενοχής και φόβου… «Πίσω από τα μάτια της» είναι ο τίτλος της νέας δουλειάς της ομάδας «Χορευτές», που θα παρουσιαστεί μόνο για δώδεκα παραστάσεις, από αύριο το βράδυ μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, στον χώρο «Arc» (Πειραιώς 254, Ταύρος). Το έργο (χορογραφία: Αλίκη Καζούρη) ρίχνει μια διεισδυτική ματιά στο δεύτερο επίπεδο των σχέσεων, στα μη εκτεθειμένα μονοπάτια της σκέψης, με έναν τρόπο καθαρά χορευτικό. H δομή του ενσωματώνει στοιχεία κινηματογραφικά και παίζει διαρκώς με τη ροή του χρόνου. H ομάδα «Χορευτές» ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1993 από τους Μαρία Ανθυμίδου, Αλίκη Καζούρη και Μιχάλη Ναλμπάντη, μετά πολύχρονη συνεργασία. «Στόχος του συγκροτήματος είναι να δίνει συνεχώς το παρών στην ελληνική χορευτική ζωή και να προσκαλεί κοντά του νέους καλλιτέχνες», σημειώνουν οι ιδρυτές της. Μέχρι σήμερα η ομάδα έχει παρουσιάσει περισσότερες από είκοσι πέντε παραγωγές, μεταξύ των οποίων: «Kiki’s Fall», «Ελκυστές», «Υπόγεια Ρεύματα», «Το κορίτσι που ήθελε να γίνει βουνό», «Θυμάσαι στο δρόμο;» κ.ά.

Σεμινάρια

Συνεργάστηκαν με γνωστούς χορογράφους όπως οι Enzo Cosimi, Vicente Saez, Jeremy Νelsoκαι Kurt Koegel, ενώ τα τελευταία έξι χρόνια έχουν διοργανώσει κύκλους σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με θέμα τον σύγχρονο χορό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή