Επίδαυρος 2004: Από Λούκα Ρονκόνι έως Λ. Λαζόπουλο

Επίδαυρος 2004: Από Λούκα Ρονκόνι έως Λ. Λαζόπουλο

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευρυμένο φέτος κατά τρεις εβδομάδες ή τρεις επιπλέον παραστάσεις (11 φέτος από τις καθιερωμένες 8) το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος της Επιδαύρου περιλαμβάνει μία ξένη παράσταση («Βάκχες» από το περίφημο Πίκολο Τεάτρο του Μιλάνου σε σκηνοθεσία Λούκα Ρονκόνι) και δέκα ελληνικές, από τις 18 Ιουνίου έως τις 28 Αυγούστου.

Οι παραστάσεις που περιλαμβάνονται βασίζονται 4 σε κείμενα του Ευριπίδη, 3 του Αριστοφάνη και από 2 του Αισχύλου και του Σοφοκλή και θα παρουσιαστούν με την ακόλουθη σειρά και τους εξής καλλιτεχνικούς συντελεστές:

ΤΡΩΑΔΕΣ 18, 19/6. Από τη «Θεατρική Διαδρομή», σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου, με τους Αννα Βαγενά (Εκάβη), Τάνια Τρύπη, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Γιάννη Βούρο, Δημήτρη Λιγνάδη κ.ά.

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ 25, 26/6 Συρραφή σκηνών από τις αριστοφανικές παραστάσεις που έχει ανεβάσει κατά καιρούς το Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσίες Κουν, Λαζάνη και Κουγιουμτζή, με όλους τους ιστορικούς πλέον συνεργάτες τους σε σκηνογραφίες, μουσική κ.λπ.

ΒΑΚΧΕΣ 2, 3/7 Από το διεθνούς φήμης Πίκολο Τεάτρο, σε σκηνοθεσία του Λούκα Ρονκόνι, που το διευθύνει μετά τον θάνατο του Τζόρτζιο Στρέλερ. Πρωταγωνιστούν Ρικάρντο Μπίνι, Τζιοβάνι Γκρίπα, Μάσιμο Ποπολίτζιο, Γαλάτεια Ράντζι κ.ά.

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ 9, 10/7 Από το Εθνικό Θέατρο, σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στον επώνυμο ρόλο και, κατά πληροφορίες, τη Φιλαρέτη Κομνηνού ως Φαίδρα.

ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ 16, 17/7 Από το Εθνικό επίσης, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, με τη Λυδία Κονιόρδου ως Λυσιστράτη.

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ 23, 24/7 Από το Αμφιθέατρο και το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, με τους Λήδα Τασοπούλου, Σπύρο Μαβίδη, Αλέξη Σταυράκη κ.ά.

ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ 30, 31/7 H τραγωδία του Σοφοκλή από το ΔΗΠΕΘΕ της Λάρισας, σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη, με τους Νικήτα Τσακίρογλου, Νίκο Ψαρρά, Γιώργο Κέντρο κ.ά.ΑΧΙΛΗΙΣ 6, 7/8 O Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επέλεξε χαμένη τριλογία του Αισχύλου, «αποκατεστημένη» όμως από τον Ηλία Μαλανδρή, σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους, με τους Τζένη Γαϊτανοπούλου, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Μάριο Φραγκούλη κ.ά.

ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ 14, 15/8 Το δεύτερο έργο, φέτος, του Αισχύλου, από την Ελληνική Σκηνή της Αννας Συνοδινού, με την ίδια ως Αθηνά και με τους Πέπη Μεταλλείδου, Μάνια Τεχριτζόγλου, Κώστα Αθανασόπουλο, Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο κ.ά.

ΤΡΑΧΙΝΙΕΣ 20, 21/8 Από το Κρατικό Θέατρο B. Ελλάδος η τραγωδία αυτή του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία, σύμφωνα με πληροφορίες, του διευθυντή του ΚΘΒΕ, Βίκτωρα Αρδίττη.ΠΛΟΥΤΟΣ 27, 28/8 H έσχατη κωμωδία του Αριστοφάνη ανεβασμένη από το σχήμα «Εύμολπις-Λαζόπουλος», σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη, με τους Λάκη Λαζόπουλο, Τάκη Παπαματθαίου, Ταξιάρχη Χάνο, Μπάμπη Γιωτόπουλο, Παναγιώτη Παναγόπουλο, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή