Σονάτες Μπραμς με δύο βιρτουόζους

Σονάτες Μπραμς με δύο βιρτουόζους

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι μόνο είκοσι οχτώ ετών… O Μαξίμ Βενγκέροφ, ένας από τους πιο διάσημους βιολονίστες παγκοσμίως, θα εμφανιστεί απόψε στο Μέγαρο Μουσικής για μια και μοναδική βραδιά. Μαζί του ο επίσης διάσημος Τούρκος πιανίστας Φαζίλ Σάι, με τον οποίο θα ερμηνεύσουν ολόκληρο το έργο του Μπραμς για βιολί και πιάνο!

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει τις τρεις Σονάτες για βιολί και πιάνο, έργα ωριμότητας του Μπραμς, των οποίων η σύνθεση εκτείνεται σε μια χρονική περίοδο δέκα ετών, από το 1878 ώς το 1888 και ένα έργο της νεότητάς του το Σκέρτσο για βιολί και πιάνο σε ντο ελάσσονα (1854).

Διακρίσεις

Ο Μαξίμ Βενγκέροφ ηχογράφησε αποκλειστικά για την Teldec επί δέκα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων οι έπαινοι και οι διακρίσεις υπήρξαν πολυάριθμες, περιλαμβανομένων αυτών του Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη της Χρονιάς του περιοδικού Γκράμοφον και του Καλλιτέχνη της Χρονιάς του ισπανικού περιοδικού Ρίτμο το 1994.

Το 1996 ήταν υποψήφιος για το βραβείο Γκράμι στις κατηγορίες Κλασικός δίσκος της χρονιάς και Καλύτερος ερμηνευτής σε σύμπραξη με ορχήστρα (για την ηχογράφηση των κοντσέρτων για βιολί και ορχήστρα των Σοστακόβιτς και Προκόφιεφ), ενώ το 2003 για τον σόλο δίσκο του με έργα Μπαχ, Ιζάϊ και Στσεντρίν στην εταιρεία EMI Classics. Το 1997, σε ηλικία είκοσι τριών ετών, ο Μαξίμ Βενγκέροφ διορίστηκε πρεσβευτής καλής θέλησης της UNICEF, θέση που για πρώτη φορά απονεμήθηκε σε ένα κλασικό μουσικό.

Ιδιοφυής

Για τον Φαζίλ Σάι η γαλλική εφημερίδα Figaro έχει γράψει: «Δεν είναι απλά ένας ιδιοφυής πιανίστας, αναμφίβολα θα είναι ένας από τους μεγάλους καλλιτέχνες του 21ου αιώνα». Γεννημένος το 1970 στην Αγκυρα της Τουρκίας, σπούδασε πιάνο και σύνθεση στο Κρατικό Ωδείο της Αγκυρας. Εμφανίζεται τακτικά με την Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, την Φιλαρμονική του Ισραήλ, την Συμφωνική της Βαλτιμόρης, την Φιλαρμονική του BBC κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή