Περιπλους

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H επέκταση της Λυρικής

Ανοιξε ο δρόμος για την εξαγγελθείσα από τον πρωθυπουργό επέκταση του θεάτρου «Ολύμπια» της οδού Ακαδημίας (που στεγάζει την Εθνική Λυρική Σκηνή) προς την οδό Χαριλάου Τρικούπη. Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων αποφάσισε την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικοπέδου στο νούμερο 12 της Χαριλάου Τρικούπη, μετά το άδοξο τέλος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο υπουργείο Πολιτισμού και στο Ταμείο Συνταξιοδότησης Αυτοκινητιστών, ιδιοκτήτη του χώρου, συνολικής έκτασης 600 τ.μ. Το κόστος της απαλλοτρίωσης θα φθάσει τα 700.000 ευρώ και υπολογίστηκε με βάση τις αντικειμενικές αξίες της περιοχής.

Ενορχηστρωτικές εκπλήξεις

Στη σκηνή που εγκαινίασε η ίδια πέρυσι, στο Vox, επιστρέφει σε λίγες ημέρες η Ελευθερία Αρβανιτάκη για 25 παραστάσεις, που αρχίζουν από την Παρασκευή. Μαζί της θα είναι η Μελίνα Ασλανίδου, ο Ησαΐας Ματιάμπα και 15 ξεχωριστοί μουσικοί, οι οποίοι όλοι μαζί θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με διασκευές κομματιών σημαντικών συνθετών, σύγχρονων και παλιότερων, αλλά και ενορχηστρωτικές εκπλήξεις που θα δώσουν με ένα κουαρτέτο εγχόρδων και ένα τρίο πνευστών. Παράλληλα, η ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει ένα τμήμα της νέας της δουλειάς που θα ακολουθήσει τον άλλο μήνα. Οπως το τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει σε cd single. Το σκηνικό είναι του Μανόλη Παντελιδάκη και ο σχεδιασμός του φωτισμού του Phil Hills. H Μελίνα Ασλανίδου, από τις νέες ερμηνεύτριες που ξεχώρισαν, θα ερμηνεύσει τραγούδια από τον πρώτο της προσωπικό δίσκο όπως άλλωστε και ο Ησαΐας Ματιάμπα, ο οποίος συνεργάζεται για δεύτερη χρονιά με την Αρβανιτάκη.

Εναλλασσόμενο στην Πειραματική

Πολλές και ενδιαφέρουσες παραστάσεις παίζονται ταυτόχρονα στη δραστήρια Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και γι’ αυτό χρειάστηκε μια… τροχονομική διευθέτησή τους, η οποία έχει ως εξής: Κάθε Τρίτη (9 μ.μ.) και ώς το τέλος της περιόδου παίζεται «Το παλτό» του Γκόγκολ, Τετάρτη (10 μ.μ.) επίσης ώς το τέλος της περιόδου «H γούνα» της Μιγκντάλια Κρουζ (φουαγιέ), η παράσταση «Αυτό που δεν τελειώνει – H ελληνική ποίηση του 20ού αιώνα», που αρχίζει στις 15/2, θα παίζεται (φουαγιέ) κάθε Παρασκευή σε μεταμεσονύχτια και Κυριακή στη 1 το μεσημέρι ώς το τέλος της περιόδου, η «Βιομαγεία» της Μαριάννας Κάλμπαρη, που ανεβαίνει στις 21/2 (επίσης στο φουαγιέ) κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 11 μ.μ. και κάθε Σάββατο μεταμεσονύχτια (ώς τις 4/4) και το «Καλιφόρνια ντρίμιν» του Βασίλη Κατσικονούρη, που θα παίζεται ώς τις 4/4, κάθε Τετάρτη και Κυριακή (7 μ.μ.) και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο (9 μ.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή