Στον Κώστα Βασαρδάνη το «Βραβείο Δ. Χορν»

Στον Κώστα Βασαρδάνη το «Βραβείο Δ. Χορν»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον νέο ηθοποιό Κώστα Βασαρδάνη, για τον ρόλο του στο έργο «Ξεριζωμός» του Μπρένταν Φρίελ (Απλό Θέατρο Αντώνη Αντύπα) απονεμήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ το ετήσιο «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για νέο πρωταγωνιστή, το οποίο έχει θεσπίσει ο Σταμάτης Φασουλής με χορηγία που άφησε ο αδελφός του αείμνηστου πρωταγωνιστή, Γιάννης Χορν.

Η τελετή της απονομής, που είναι ταυτόχρονα και τελετή μνήμης του Δημήτρη Χορν, έγινε όπως κάθε χρόνο στο θέατρο που φέρνει το όνομά του και στο οποίο είχε παίξει και ο ίδιος συχνά. Για το βραβείο -το οποίο απονεμήθηκε φέτος για 4η χρονιά- υποψήφιοι ήταν, εκτός από τον τελικώς επικρατήσαντα, και οι: Σαράντος Γεωγλερής, για την ίδια παράσταση του «Ξεριζωμού», που είχε σκηνοθετήσει ο A. Αντύπας, ο Νίκος Καρδώνης για τον ρόλο του στο «Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ, παράσταση που παίζεται από πέρυσι και επαναλαμβάνεται φέτος κάθε Τρίτη στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία της Ρωσίδας Νίνας Τσούσοβα, ο Βασίλης Μαυρογεωργίου για το «Norway today» του Ιγκόρ Μπαουερζίμα, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, στο θέατρο Αμόρε, και τέλος ο Οδυσσέας Παπασπηλιώπουλος για τον ρόλο του στο έργο των Θ. Παπαθανασίου – M. Ρέππα «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός», που συνεχίζεται και φέτος στο θέατρο Πειραιώς 131.

Την απόφαση για τους πέντε φιναλίστ και τον βραβευθέντα έλαβε επιτροπή με πρόεδρο τον K. Γεωργουσόπουλο και μέλη, ενδεχομένως, γιατί ονόματα, περιέργως, δεν ανακοινώθηκαν φέτος, τους Σ. Φασουλή, E. Χατζηαργύρη και Ξ. Καλογεροπούλου, οι οποίοι μετείχαν τα περασμένα χρόνια.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε ο Στ. Φασουλής και προλόγισε ο K. Γεωργουσόπουλος, ενώ ο πρώτος βραβευμένος του θεσμού (2001) Δημήτρης Ημελλος διάβασε κριτικές που είχαν γραφτεί για τον Χορν, ο δεύτερος (2002) Αργύρης Ξάφης διάβασε μαζί με τη Μαίρη Λούση αποσπάσματα από την τελευταία συνέντευξη του Χορν, το 1993, στη θεατρολόγο Ιωάννα Παπαντωνίου, και ο τρίτος βραβευμένος (2003) Χρήστος Λούλης απένειμε στον φετινό, τον Κώστα Βασαρδάνη, το επαμειβόμενο βραβείο -τον χρυσό σταυρό που φορούσε ο Χορν και που τώρα πάει κάθε χρόνο στον νικητή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή