Περιπλους

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τραγούδια σε θέατρο

Ενας από τους σημαντικότερους νέους δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου (Αγία Νοσταλγία, Στην Ανδρομέδα, Της αγάπης γερακάρης, Βραχνός προφήτης, Αγρύπνια κ.ά.) αρχίζει τη Δευτέρα εμφανίσεις στο θέατρο «Χώρα» μαζί με την ηθοποιό και τραγουδίστρια Μάρθα Φριτζήλα και δέκα άλλους μουσικούς. Οι εμφανίσεις σε θέατρο αποφασίστηκαν «στην προσπάθεια να αποφευχθεί η βαναυσότητα των «κέντρων διασκέδασης», έτσι ώστε να μην έρχεται σε αντίφαση η μουσική και τα τραγούδια με το χώρο». Εμφανίσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για πέντε βδομάδες (Χώρα, Κυψέλη, Αμοργού 20, τηλ. 8673945).

Αισχύλου «Επίγονοι»

Στο θέατρο «Αττις» του Θόδωρου Τερζόπουλου, στο Μεταξουργείο, αρχίζουν αύριο οι παραστάσεις των «Επιγόνων», που βασίζονται σε αποσπάσματα χαμένων τραγωδιών του Αισχύλου. Στη σκηνική αυτή σύνθεση, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρσι στο Φεστιβάλ της Ρηνανίας και ακολούθως το καλοκαίρι στους Δελφούς, τα θέματα που θίγονται είναι η Υβρις, ο Φόβος και η Δίκη. H μετάφραση είναι της Ελένης Βαροπούλου, η σκηνοθεσία του Θόδωρου Τερζόπουλου και παίζουν: Σοφία Μιχοπούλου, Τάσος Δήμας, Θανάσης Αλευράς, Ηλίας Μελέτης, Γιάννης Στάνκογλου και Σάββας Στρούμπος.

Οι προκλήσεις της βιοϊατρικής

Επιστημονική διημερίδα με θέμα «Οι προκλήσεις της βιοϊατρικής τεχνολογίας στον σύγχρονο κόσμο» οργανώνει σήμερα και αύριο ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός (Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση). Γενική εισήγηση επί του θέματος θα γίνει από τον συντονιστή της διημερίδας καθηγητή Σπύρο Μαρκέτο. Συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις. Οι εργασίες αρχίζουν σήμερα στις 7 μ.μ. και θα συνεχιστούν αύριο στις 10.30 π.μ.

Εργα ανάδειξης στη Βεργίνα

Το πράσινο φως για την ανάπλαση και ανάδειξη του ανακτόρου Αιγών στη Βεργίνα έδωσε προχθές το βράδυ το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Αποφάσισαν σε πρώτη φάση να γίνουν έργα συντήρησης (αντιπλημμυρικά, πυρασφάλεια, χώροι υγιεινής, καθώς και η κατασκευή ενός διαδρόμου περιήγησης που θα οδηγεί στο ανάκτορο). Θα γίνει επίσης στέγαστρο στα δύο δωμάτια με τα ψηφιδωτά, εξέδρες θέασης για το κοινό κ.ά. Είπαν και για τα έργα στερέωσης τοίχων και δαπέδων που επίσης είναι απαραίτητα, αλλά αυτά θα ακολουθήσουν σε δεύτερη φάση. Λόγος πάντως έγινε όχι μόνο για τη σημερινή εικόνα του χώρου αλλά και για το θέμα των δημοσιεύσεων που όπως τόνισαν πρέπει να ρυθμιστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή