Μέγα πλήθος

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O καιρός χθες το βράδυ, τόσο στο Βερολίνο, όσο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, είναι αυτός που αρέσει πολύ στον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Μια γλυκιά κρύα νύχτα στο Βερολίνο, ένας απρόσμενος, πυκνός χιονιάς στις δύο ελληνικές πόλεις. Κι ίσως ήταν ο καταλληλότερος για τις τρεις, ταυτόχρονες, επίσημες προβολές της ταινίας του, στο Βερολίνο, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν εμπόδισαν όμως τους φανατικούς φίλους των ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου να κατακλύσουν τους κινηματογράφους «Απόλλων» στην Αθήνα και «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο αίθουσες ήταν κατάμεστες. Το ίδιο και η αίθουσα της Berlinalle Pallast, όπου γίνονται οι επίσημες προβολές των ταινιών που μετέχουν στο Φεστιβάλ του Βερολίνου. Οσο για τα εισιτήρια των επόμενων προβολών στο Βερολίνο, έχουν όλα προπωληθεί.

Το κόκκινο χαλί δέσποζε στην είσοδο της Berlinalle Pallast. Εκεί στάθηκε για μερικά λεπτά ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, για να συνομιλήσει, μέσω της ταυτόχρονης τριπλής σύνδεσης με τον υπουργό Πολιτισμού Ευ. Βενιζέλο από τη Θεσσαλονίκη, τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα από την Αθήνα και τον δημοσιογράφο Κώστα Κωβαίο στο Βερολίνο. Τον πλαισίωναν οι συνεργάτες του, η γυναίκα του και εντεταλμένη παραγωγός της ταινίας Φοίβη και οι τρεις κόρες του.

«Νομίζω ότι έχω μιλήσει πάρα πολύ. Αισθάνομαι αμήχανα γιατί είμαι καλωδιωμένος και φοβάμαι να κουνηθώ. Εχω ένα καλό προαίσθημα. Καθώς ερχόμουν το πρωί, σκεφτόμουν την πρώτη μέρα των γυρισμάτων, κι αυτό μου ζέστανε την καρδιά». Σύντομη η συνομιλία, φορτισμένο συναισθηματικά το κλίμα και αυτό εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού: «Μας κάνεις περήφανους ως Ελληνες και ως φίλους του ευρωπαϊκού κινηματογράφου».

Μέγα πλήθος στους δύο ελληνικούς κινηματογράφους? ανώνυμοι και επώνυμοι. Από τους τελευταίους διακρίναμε την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντογιαννόπουλο, τον υφυπουργό Πολιτισμού Γιώργο Λιάνη, τον πρόεδρο του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Νίκο Κωνσταντόπουλο, τον τέως υπουργό Γιώργο Ανωμερίτη, και τον γραμματέα της AKOA Γιάννη Μπανιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή