Αφρο-λάτιν στην Αθήνα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λεπτό γούστο, εκρηκτική διάθεση και μια καυτή μπάντα πανέτοιμη για το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς… Ενα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της νέας αφροκουβανέζικης και λάτιν τζαζ σκηνής, ο Κουβανός περκασιονίστας Julio Barreto, εμφανίζεται από σήμερα το βράδυ και μέχρι τις 26 του μήνα, στο «Half Note Jazz Club».

Από μικρός

Το πλήρες του όνομα είναι Julio Cesar Barreto Penie. Γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου του 1967 στην Αβάνα και ήταν το πέμπτο παιδί μιας οικογένειας που είχε καλλιτεχνικές κλίσεις… Χάρη στα μεγαλύτερα αδέλφια του που αγαπούσαν τη μουσική, αλλά και τους ταλαντούχους θείους του (τον πιανίστα Justo Barreto Rodrigues και τον συνθέτη Alberto Barreto που έχουν δουλέψει με μεγάλα ονόματα της τζαζ) ο μικρός Julio στράφηκε νωρίς στη μουσική. Στα επτά του χρόνια ξεκίνησε μαθήματα αφρο-κουβανέζικων κρουστών. Στα δώδεκά του είχε εξελιχτεί αρκετά, ώστε να παίζει σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις. Το 1983 άρχισε μαθήματα στο National School of Art. Φοίτησε επίσης στην ακαδημία κλασικών μουσικών σπουδών «Amadeo Roldan». Μετά την αποφοίτησή του ξεκίνησε να παίζει δίπλα σε κορυφαίους Κουβανούς τραγουδιστές (Xiomara Laugart, Alfredo Rodriguez κ.ά.) και εμφανίστηκε μαζί τους σε πολλά θέατρα και φεστιβάλ. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 βρέθηκε να παίζει με το γκρουπ «Cuarto Espacio» του Omar Hernandez, ενώ το 1991 έγινε μέλος της ομάδας του Gonzalo Rubalcaba.

Το 1996, ο Μπαρέτο, δημιούργησε τους «Julio Barreto Trio» (μαζί με τους Antonio Perez και Manuel Orza). Παράλληλα, εμφανίζεται συχνά με τους «Julio Barreto CubaQuartet», συγκρότημα με το οποίο περιοδεύει σε όλο τον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή