Εικαστικη Ατζεντα

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις τροχοί. Γοητευτικά μοντέλα αυτοκινήτων των αρχών του 20ού αιώνα προσελκύουν το βλέμμα του θεατή στη νέα δουλειά της Ματίνας Σταυροπούλου που παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7). Τίτλος της έκθεσης «Your absence teaches me what art could not». Σχέδια και λάδια πάνω σε χαρτί και κάμποτο δίνουν ζωή σε αυτά τα πρώτα τροχήλατα, τα οποία η καλλιτέχνης ζωγραφίζει με σχετικό ρεαλισμό ως προς το χρώμα και τη δομή τους έτσι ώστε να καλλιεργηθεί η αίσθηση του φωτογραφικού στιγμιοτύπου. Εως τις 20 Μαρτίου.

Τέχνη στο Ιντερνετ. H ζωγράφος Λίλα Κουφοπούλου παρουσιάζει στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www. lilakoufopoulou. gr την έκθεσή της «Περί Ψυχής» που έχει τη μορφή τριλογίας. Οσοι επισκέπτονται τη σελίδα της θα δουν τα έργα και θα διαβάσουν μια πλήρη ανάλυσή τους. H Κουφοπούλου κινείται από τη video art στην ποίηση.

Βελούδινα έργα. H έκθεση της Λήδας Παπακωνσταντίνου με τίτλο «Αυτόπτης» που εγκαινιάζεται αύριο στην γκαλερί a. antonopoulou. art (Αριστοφάνους 20) εστιάζει στο θέμα του πολέμου του Ιράκ μέσα από έργα καμωμένα με γυναικεία ευαισθησία. Μέχρι και τις 3/4

Αφ’ υψηλού. Αυτός είναι ο τίτλος της νέας ενότητας του Περικλή Γουλάκου που φιλοξενείται μέχρι και τις 20 Μαρτίου στην γκαλερί της Χριστίνας Καρέλλα (Αλεξ. Παπαναστασίου 3, N. Ψυχικό). Πρόκειται για αντικείμενα της καθημερινότητας στα οποία η «άνωθεν» ματιά του ζωγράφου τους προσδίδει άλλη διάσταση.

«Βreak othrough to the other side» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος της έκθεσης «H άλλη όχθη» που εγκαινιάζεται απόψε στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 51). Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται διάσημοι δημιουργοί της Art Brut και της «ψυχοπαθολογικής τέχνης» που ενέπνευσαν σημαντικά καλλιτεχνικά ρεύματα του 20ού αιώνα. Συγχρόνως θα δούμε και έργα, τα οποία ανακάλυψαν οι συνεργάτες της έκθεσης σε ψυχιατρικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα. Μέχρι και τις 31/3.

Καφές με άρωμα εικαστικό. Το 365 Art Project (Πορίνου 2 & Αθ. Διάκου, Ακρόπολη) συνδυάζει την ζεστή ατμόσφαιρα ενός καφέ με την τέχνη αφού κάθε μήνα ένας νέος καλλιτέχνης παρουσιάζει ένα έργο του. Από αύριο θα εκτίθεται «Το σπίτι της σκουριάς» του Γιάννη Μιχαηλίδη ενώ το Σάββατο 27 Μαρτίου θα γίνει ανοικτή συζήτηση σχετικά με το έργο αυτό στις 9 μ.μ.

Βιωματική σχέση. «Σπίτι στο βουνό» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής της Μαρίας Κοκκίνου. H καλλιτέχνιδα μεταφέρει στους πίνακές της τη σχέση με τη γη, τα δέντρα, τα ζώα και τους ανθρώπους από την τοποθεσία Κάδρος στην ημιορεινή περιοχή της Κρήτης. Εγκαίνια απόψε το βράδυ στις 8 μ.μ. στην αίθουσα τέχνης «Astra» (Καρυατίδων 8, Ακρόπολη). Διάρκεια μέχρι και τις 13 Μαρτίου.

Παλιός γνώριμος. Εκθεση ζωγραφικής του Βλαντιμίρ Βελίτσκοβιτς παρουσιάζεται από αύριο στην αίθουσα τέχνης «έκφραση γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α), γνωστός στο κοινό από τα δύο μεγάλα αφιερώματα που έγιναν στην Εθνική Πινακοθήκη και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Μέχρι τις 20/3.

Αγαπημένο βινύλιο. Μια εγκατάσταση που αποτελείται από δύο βιντεοπροβολές, δέκα χιλιάδες σπασμένους δίσκους βινυλίου και φωτογραφίες από τις ετικέτες τους παρουσιάζει από σήμερα ο Π. Χαραλάμπους στην γκαλερί Artio (Παλλάδος 3, Ψυρρή) αφηγείται μια προσωπική ιστορία, με στόχο να συνδυάσει πολλά αντιθετικά ζεύγη: κτίσματα και ερείπια, άγγελοι – άνθρωποι, ζώντες και τεθνεότες. Μέχρι τις 8/4.

Οι φιγούρες του Στ. Χατζηιωάννου

Ανθρώπινες φιγούρες φορτισμένες με ερωτισμό, είτε εν πλήρει κινήσει είτε παγωμένες, κυριαρχούν στη ζωγραφική του Σταύρου Χατζηιωάννου. H έκθεσή του -που εγκαινιάζεται σήμερα στην γκαλερί Titanium (Βασ. Κωνσταντίνου 44)- στηρίζεται στην κίνηση και την παύση, στα σκιώδη πρόσωπα και τα σβησμένα χαρακτηριστικά των μορφών του ζωγράφου. «O καλλιτέχνης» γράφει η δρ Βιβή Βασιλοπούλου στο εισαγωγικό σημείωμα του καταλόγου «ζωγραφίζει με μια εμφανή αμεσότητα, με αβρότητα χορευτική όπως αυτή εικονοποιείται και στα έργα του με ικανότητα στο χειρισμό του θέματος αλλά και των υλικών». O Χατζηιωάννου σπούδασε γραφικές τέχνες και σκηνογραφία στη Σχολή Δοξιάδη, διακόσμηση και διαφήμιση στην ΑΣΚΤ. Εχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί. H έκθεσή του θα διαρκέσει μέχρι και τις 28 Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή