Περιπλους

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ των προσφύγων

Ο «Μελωδία 99,2» και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες διοργανώνουν τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου Ραδιομαραθώνιο για τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού για τους πρόσφυγες. H διάρκεια του Ραδιομαραθωνίου θα είναι από τις 6 το πρωί έως τις 2 τη νύχτα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν προσφορές στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού τηλεφωνικά ή μέσω SMS, καθώς και σε λογαριασμούς («Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες») των Τραπεζών Εθνική, Εμπορική, Αγροτική, Κύπρου και Πειραιώς.

Συγγραφείς της Μεσογείου

Το Βρετανικό Συμβούλιο έχει εγκαινιάσει το πρόγραμμα δημιουργικής γραφής «Klandestini – Ανερχόμενοι Συγγραφείς της Μεσογείου» για συγγραφείς στην Ελλάδα, στη Μάλτα, στην Κύπρο, στην Τουρκία και στην Ιταλία. Τους Ελληνες συγγραφείς θα καθοδηγήσει ο συγγραφέας και μεταφραστής George Szirtes. Θα υπάρχει και τοπικός καθοδηγητής, ο ποιητής και μεταφραστής Χάρης Βλαβιανός, ο οποίος θα συμμετέχει στην επιλογή των έργων.

Εγκώμια για Αντ. Φονιαδάκη

Εγκωμιαστικές κριτικές απέσπασε η χορογραφία του «χορογράφου της διασποράς», Αντώνη Φονιαδάκη, «Selodesir», βασισμένη στα Κατά Ματθαίον και Κατά Ιωάννην Πάθη του Μπαχ, που έκανε πρεμιέρα στη Γενεύη. H κριτικός Marie Christine Vernay, σε άρθρο της στην Liberation, («Le Bach des cygnes»), γράφει για ένα «ορμητικό έργο, αιθέριο και γήινο συγχρόνως, που αναδεικνύει με ικανοποιητικό τρόπο, τους χορευτές, αγόρια και κορίτσια, ντυμένα με φούστες. O Φονιαδάκης κατέχει ταλέντο σκηνικό και δραματικό και εάν η επιθυμία του είναι να χορογραφεί, δεν μπορούμε παρά να την αποδεχθούμε!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή