Με ήχους και ρυθμούς

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από χέβι μέταλ μέχρι μιλόνγκας και ηλεκτρονική μουσική, το Σαββατοκύριακο προσφέρει αρκετές επιλογές σε όσους θέλουν να ξεφύγουν λίγο από τον προεκλογικό πυρετό! Στο Half Note Jazz Club φιλοξενείται η Μπάμπαρα Λούνα. Ομορφη παρουσία και, κυρίως, ζεστή και παθιασμένη φωνή, θεωρείται ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις καλλιτεχνικές ρίζες της Νότιας Αμερικής και της Ευρώπης. Αν σας αρέσουν οι λάτιν μπαλάντες αλλά και τα μιλόνγκας, τα παραδοσιακά τραγούδια του Μπουένος Αϊρες, που είναι και η πατρίδα της, κάντε μια βόλτα από το Half Note (Τριβωνιανού 17, Μετς). Δεν θα το μετανιώσετε.

«Στον Αέρα», τη μουσική σκηνή στην κεντρική πλατεία της Πετρούπολης, οι Ελληνες Blues Wire ξεδιπλώνουν σήμερα το βράδυ την εικοσάχρονη μουσική τους ιστορία. Θα παρουσιάσουν κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας τους και, όπως πάντα, μια επιλογή από rhythm & blues κομμάτια που έχουν γράψει ιστορία (στις 11 μ.μ.). Το Ρόδον (Μάρνη 24) φιλοξενεί απόψε τους Ufo και τον Uli JoRoth. Παλιό μέταλ από το συγκρότημα του σημαντικού πρώην κιθαρίστα των Scorpions, τον Uli JoRoth, που αν είστε φαν του είδους μη χάσετε την ευκαιρία να τον δείτε από κοντά. Την Κυριακή το βράδυ θα εμφανιστούν στο club Υδρόγειος της Θεσσαλονίκης.

Η Θεσσαλονίκη επίσης φιλοξενεί σήμερα το βράδυ το Electropositive Greek Festival, που είχε γίνει με μεγάλη επιτυχία πριν από ένα μήνα στο Ρόδον της Αθήνας. Οι Audioplug, Universal Trilogy και Atria θα ξεναγήσουν το κοινό της Θεσσαλονίκης, που θα βρεθεί απόψε στον Μύλο, στον κόσμο της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής.

Το πρώτο επίσημο Dark Side Festival οργανώνεται σήμερα στο Gagari205 (Λιοσίων 205). Συγκροτήματα που έχουν κερδίσει μεγάλη αναγνώριση στον χώρο της dark και ηλεκτρονικής μουσικής, όπως οι ClaOf Xymox, οι GardeOf Delight και οι δικοί μας κυριότεροι εκπρόσωποι του είδους Ophelia’s Garden, θα παρελάσουν από τη σκηνή του Gagari205. To φεστιβάλ θα ανοίξουν οι Opened Paradise, ένα νέο και ελπιδοφόρο γκόθικ ροκ γκρουπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή