Αποθέωσαν τον Παβαρότι 5.000 θεατές στο Ηρώδειο

Αποθέωσαν τον Παβαρότι 5.000 θεατές στο Ηρώδειο

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Λουτσιάνο Παβαρότι, πληθωρικός και εκκεντρικός όπως πάντα, ήρθε με τον προσωπικό του διαιτολόγο στην Ελλάδα -«εξαιτίας μιας τροφικής δηλητηρίασης που είχε στο παρελθόν»-, όπως μάθαμε από ζωντανές συνδέσεις με την προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου Χίλτον. Μάθαμε επίσης ότι ενδέχεται να μην εγκαταλείψει τελικά όπως είχε πει τις ζωντανές εμφανίσεις… Τετρακόσιες χιλιάδες δολάρια για κάθε συναυλία, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Οπως και να ‘χει, χθες τον αποθέωσαν 5.000 θεατές στο Ηρώδειο, σε μία sold-out συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Λεόνε Ματζέρα, ενώ η ίδια εικόνα αναμένεται να επαναληφθεί και το Σάββατο στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη, με άριες, καντάτες, τραγούδια από το τελευταίο του άλμπουμ, «Ti adoro», σε ένα πρόγραμμα διάρκειας δύο ωρών. O σκοπός είναι ιερός. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο «Ελπίδα» Φίλων Παιδιών με Καρκίνο.

Εχουν περάσει 13 χρόνια από την προηγούμενή του εμφάνιση στο Ηρώδειο. O δημοφιλής τενόρος, ο μοναδικός ίσως πρωταγωνιστής της λυρικής σκηνής που γνωρίζουν ακόμη και άνθρωποι που δεν έχουν ακούσει ποτέ στη ζωή τους όπερα, παραμένει εξαιρετικά γοητευτικός στα 68 του χρόνια, τόσο στη σκηνή, όσο και στις συνεντεύξεις του. Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, υπό όρους (χωρίς προβολείς, με προαποφασισμένο αριθμό ερωτήσεων), μίλησε για όλα στα Αγγλικά με το γνωστό, ιταλικό «accent»: «Εχω να δώσω 45 ακόμη συναυλίες. Αλλά έχω και μία κορούλα ενάμισι έτους που έχει ανάγκη τον μπαμπά της. Περνάω δύσκολα όταν την αποχωρίζομαι. Αν είχα μαζί μου τη φωτογραφία της, δεν θα μπορούσα να συγκεντρωθώ».

Μίλησε και για την Ελλάδα: «Είναι απίστευτο πόσο άλλαξε η Αθήνα από την τελευταία φορά που ήρθα. Εχω σίγουρα κάτι από Ελλάδα στο αίμα μου». Αλλά και για την Μαρία Κάλλας, τον Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, την καριέρα του («ένα υπέροχο χρυσό κλουβί στο οποίο μπήκα μέσα οικειοθελώς»), το βάρος του («Το γεγονός ότι είμαι τόσο ευτραφής μου έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Οι σκηνοθέτες δεν μου ανέθεταν τις πρώτες παραγωγές, έτσι έκανα δικές μου»). Ναι, η αποχαιρετιστήρια περιοδεία του «Pavarotti: Farewell World Tour» θα ολοκληρωθεί το 2006, αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει και μέρος δεύτερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή