Ηχοι κρουστών για ένα τριήμερο στο Θέατρο της Πέτρας

Ηχοι κρουστών για ένα τριήμερο στο Θέατρο της Πέτρας

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «ρετιρέ» της Δυτικής Αθήνας, το θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης, για τρεις ημέρες θα ηχούν μόνο τα κρουστά! Στο Φεστιβάλ Κρουστών Croussis που παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά, από την Τρίτη 22 έως και την Πέμπτη 24 Ιουνίου, ο Δήμος Πετρούπολης.

Οσοι βρέθηκαν στο πρώτο Φεστιβάλ Croussis απόλαυσαν μεγάλη ποικιλία, σπουδαία συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εξαιρετικούς δεξιοτέχνες, απρόσμενες συμπράξεις. Το φετινό, μπορεί να υστερεί σε διάρκεια, αφού είναι τριήμερο, σε σχέση με τη δεκαήμερη διάρκεια που είχε πέρυσι, δεν υστερεί όμως καθόλου σε ποιότητα. Τα κρουστά των Ιαπώνων Yamato, που είναι και από τους πρωταγωνιστές του τριημέρου, θα δώσουν το σύνθημα της έναρξης την Τρίτη 22 Ιουνίου. Οι Yamato είναι μία ομάδα νέων ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν στη Νάρα, μία πόλη με αρχαία παράδοση, με σκοπό να αναβιώσουν την παλιά μουσική μέσα από μία πιο σύγχρονη και δροσερή ματιά.

Σήμερα, έχοντας έδρα τους το χωριό Ασούκα στην περιοχή της Νάρα, περιοδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο -έχουν δώσει περισσότερες από εννιακόσιες παραστάσεις- με τα παραδοσιακά ιαπωνικά κρουστά wadaiko που περιλαμβάνουν πολλούς διαφορετικούς τύπους κρουστών οργάνων. H πρότασή τους είναι ουσιαστικά μία πρόσκληση σ’ ένα ταξίδι παράδοσης, πολιτισμού και πνευματικότητας, με οδηγό τη μουσική. Στη σκηνή του θεάτρου Πέτρας θα παρουσιάσουν την Τρίτη αλλά και την Τετάρτη το βράδυ, ένα εντυπωσιακό πολυθέαμα που συνδυάζει επιβλητικές δεξιοτεχνικές και χορευτικές κινήσεις, αυθεντικά ιαπωνικά κοστούμια, αριστοτεχνικούς φωτισμούς και, φυσικά, τον δυναμικό ήχο των κρουστών τους. Σημαντικοί εκπρόσωποι του είδους είναι και οι Ινδοί Punjabi που θα ανεβούν στη σκηνή την Πέμπτη το βράδυ, για να παρουσιάσουν μουσικές που παντρεύουν παραδοσιακούς ρυθμούς με σύγχρονους ήχους της ευρωπαϊκής μουσικής σκηνής, αλλά και ο Τούρκος δεξιοτέχνης Μισιρλί Αχμέτ, ένας βιρτουόζος του πανάρχαιου αφρικανικού οργάνου darbuka που θα εμφανιστεί την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ θα δώσει και μία σειρά σεμιναρίων.

Οι ελληνικές συμμετοχές περιλαμβάνουν το συγκρότημα Κρόταλα, τον ντράμερ Κώστα Αναστασιάδη (22/6), τα Δάκτυλα της Εκάτης του πολύ καλού μουσικού, γνωστού και από τις Δυνάμεις του Αιγαίου, Μιχάλη Κλαπάκη, και τον Νικόλα Τσαφταρίδη.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-50.12.402

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή