Μεγάλα ονόματα του χορού στην «Τεχνόπολη»

Μεγάλα ονόματα του χορού στην «Τεχνόπολη»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλοκαιρινά «χορευτικά» νέα που μας γεμίζουν ελπίδες… Δεν είναι μόνο η αναμονή για τα δέκατα γενέθλια του Διεθνούς Φεστιβάλ Καλαμάτας που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα (16-25/7). Μετά την πρώτη, ιδιαίτερα επιτυχημένη «Εβδομάδα Σύγχρονου Χορού», που έγινε πέρυσι στην Αθήνα (με τη συμμετοχή μόνο ελληνικών ομάδων), φέτος ακολουθεί το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού που οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στην «Τεχνόπολη» από τις 12 έως τις 27 Ιουλίου.

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Τεχνόπολης το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου χορού. Οπως η Henrietta Horn, καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας της Πίνα Μπάους, ο Βέλγος Βιμ Βαντεκέιμπους, ιδρυτής της ομάδας Ultima Vez και η διακεκριμένη χορογράφος-χορεύτρια από τη Δανία, Kitt Johnson, η οποία θα παρουσιάσει το καθηλωτικό της σόλο «The Μirror».

Από την Ελλάδα συμμετέχουν: το Χοροθέατρο του ΚΘΒΕ με την παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου «Ταξιδιώτης του Χειμώνα», το Μικρό Χορευτικό Θέατρο της Λίας Μελετοπούλου και ο Μιχάλης Ναλμπάντης με τη νέα του παραγωγή «Wistful if…». Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρξει βραδιά ειδικά αφιερωμένη σε τρεις Ελληνίδες χορογράφους, τη Νατάσα Ζούκα και τις νεότερες Μαρίνα Μαυρογένη και Ιωάννα Πάραλη.

Σεμινάρια

Δεν είναι όμως μόνο οι παραστάσεις! Στο πλαίσιο του πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας θα διοργανωθούν σεμινάρια σύγχρονου χορού, που απευθύνονται σε επαγγελματίες χορευτές και σπουδαστές ανώτερων επαγγελματικών σχολών. Θα διδάξουν οι Kitt Johnson, Katja Wachter, Henrietta Horn, Μιχάλης Ναλμπάντης και Λίντα Καπετανέα. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από τις 12 έως τις 23 Ιουλίου στο Dance Cultural Center (Πειραιώς 76). Πληροφορίες: τηλ. 210-3474645.

Οι παραστάσεις

Για όσους θέλουν να σημειώσουν από τώρα στην ατζέντα τους το πρόγραμμα των παραστάσεων…

Η έναρξη θα γίνει στις 12 Ιουλίου με το έργο της Κιτ Τζόνσον «The Mirror». Ακολουθούν: «Fuga-ce» από την «Gervasi Dance Company» της Αυστρίας και «23.15» από την ομάδα «Αίρεσις» του Γιάννη Μπαγουρδή (14/7). «Dressed dance» και «Still too soon, already too late» από την ομάδα «Selfish Shellfish Dance Company» της Γερμανίδας Katja Wachter και «Wistful if…» του Μιχάλη Ναλμπάντη (16/7).

«Ταξιδιώτης του χειμώνα» του Κωνσταντίνου Ρήγου (18/7), Τρεις Ελληνίδες χορογράφοι (20/7): «M’ αρέσουν οι άντρες» (ομάδα Akin, Μαρίνα Μαυρογένη), «Ανθρώπινο Τοπίο» (ομάδα χορού «Landscape», Ιωάννα Πάραλη), «Τα τραγούδια της γης», Χοροθέατρο της Νατάσσας Ζούκα). «Blush» από τον Βέλγο Βιμ Βαντεκέιμπους (22, 23/7) και τέλος το «Solo/Auftaucher» / από το Folkwang Tanzstudio της Χενριέτα Χορν (25-26/7).

Οι παραστάσεις κάθε βράδυ θα αρχίζουν στις 9.30 μ.μ. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ έχει η Μαργώ Περδίκη-Αρχοντάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή