O Σερζ Ρεζιανί και ο Σασά Ντιστέλ έφυγαν από τη ζωή

O Σερζ Ρεζιανί και ο Σασά Ντιστέλ έφυγαν από τη ζωή

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H γαλλική μουσική σκηνή θρηνεί καθώς έχασε μέσα σε δύο ημέρες δύο εκλεκτά της μέλη: οι Σερζ Ρεζιανί και Σασά Ντιστέλ, που ήταν ανάμεσα στους δημοφιλέστερους Γάλλους τραγουδιστές «έφυγαν» από τη ζωή σε ηλικία 82 και 71 ετών αντιστοίχως. Χθες, όμως, απεβίωσε και ο «Βασιλιάς της πορτογαλέζικης κιθάρας», Κάρλος Παρέντες σε ηλικία 79 ετών.

Ηθοποιός και τραγουδιστής

Ο Σερζ Ρεζιανί πέθανε τα ξημερώματα της Παρασκευής από ανακοπή στο σπίτι του στο Παρίσι. Είχε γεννηθεί το 1922 στη Ρέτζο Ντ’ Εμίλια κοντά στην Πάρμα. Οταν ήταν 8 ετών, η οικογένειά του μετανάστευσε στην Νορμανδία και αργότερα στο Παρίσι, όπου ανδρώθηκε. Τα χρόνια του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου αποφάσισε να γίνει ηθοποιός. Εκανε τα πρώτα του βήματα στη θεατρική σκηνή και ύστερα πέρασε στη μεγάλη οθόνη. Οι κινηματογραφικοί παραγωγοί εξετίμησαν από πολύ νωρίς το ταλέντο του και του έδωσαν έναν ρόλο στην ταινία «Voyageur de la Toussaint» το 1942. Είχε συνεργαστεί με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως ο Οφίλς, ο Καρνέ, ο Σοτέ, ο Βισκόντι, ενώ εμφανιζόταν και στην ταινία του Κώστα Γαβρά «Διαμέρισμα δολοφόνων». Το 1965 ξεκινά μια νέα καριέρα ως τραγουδιστής και φέρνει με τις ερμηνείες του μια νέα πνοή στο γαλλικό chanson, ερμηνεύοντας αρχικά συνθέσεις σε στίχους Μπορίς Βιάν. H τελευταία του δισκογραφική δουλειά βγήκε το 1999.

Χαρισματικός και γόης

Ενας από τους γοητευτικότερους Γάλλους τραγουδιστές, ο Σασά Ντιστέλ, που συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες τη δεκαετία του ’60 και του ’70, απεβίωσε χθες σε ηλικία 71 ετών. O καλλιτέχνης έσβησε στην εξοχική κατοικία των πεθερών του στην Κυανή Ακτή, μεταξύ Λαβαντού και Σεν Τροπέ. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπέφερε το τελευταίο χρονικό διάστημα από την επάρατο νόσο. Πολλοί συνάδελφοί του τραγουδιστές -όπως η Μιρέιγ Ματιέ- δηλώνουν συγκλονισμένοι από τον θάνατό του και υπογραμμίζουν ότι η Γαλλία έχασε έναν πραγματικό σταρ.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε ηχογραφήσει πάνω από 200 τραγούδια, κάποια εκ των οποίων όπως το «Σκουμπιντού» του 1958, τον καταξίωσαν στο διεθνές μουσικό στερέωμα. Είχε συνεργαστεί με μεγάλους μουσικούς της τζαζ, όπως ο Ντίζι Γκιλέσπι και ο Κουΐνσι Τζόουνς, ενώ είχε εμφανιστεί σε γαλλικές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Γοητευτικός και κομψός, ο Ντιστέλ ήταν λάτρης των ωραίων γυναικών και κάποιες από τις σχέσεις του είχαν απασχολήσει για καιρό τα πρωτοσέλιδα. Ηταν ο επίσημος συνοδός της Ζιλιέτ Γκρεκό αλλά και της Μπριζίτ Μπαρντό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή