H Αθήνα μέσα από τον φακό Ελλήνων σκηνοθετών

H Αθήνα μέσα από τον φακό Ελλήνων σκηνοθετών

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο δημοτικοί κινηματογράφοι της Αθήνας, ο «Ορφέας» του Νέου Κόσμου και η «Στέλλα» της Κυψέλης, θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των φίλων του ελληνικού κινηματογράφου, καθώς από αύριο αρχίζει το αφιέρωμα «Πορτρέτα της Αθήνας». Πρόκειται για σειρά προβολών 29 συνολικά ταινιών κορυφαίων Ελλήνων σκηνοθετών που έχουν όλες γυριστεί στην Αθήνα και που παρουσιάζουν μία ενδιαφέρουσα και με πολλές όψεις πρωτεύουσα. Παράλληλα, είναι και μία αναδρομή στην ιστορία της πόλης της Αθήνας μέσα από τα μάτια του ελληνικού σινεμά, καθώς στο πρόγραμμα υπάρχουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλα τα είδη.

Το αφιέρωμα θα διαρκέσει από τις 10 έως τις 16 Σεπτεμβρίου. Καθημερινά θα προβάλλονται σε κάθε κινηματογράφο από δύο ταινίες, ενώ η τιμή του εισιτηρίου έχει κρατηθεί χαμηλή (5 ευρώ γενική είσοδος και 3 ευρώ το παιδικό). Μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν είναι: «Το τελευταίο ψέμα» και «Πάνω, κάτω και πλαγίως» του Μιχ. Κακογιάννη, «Το τραγούδι του χωρισμού» του Φιλ. Φίνου, «Ρεμπέτικο» του K. Φέρρη, «H θεία από το Σικάγο» του Αλ. Σακελλάριου, «Ρεπό» του Βασίλη Βαφέα, «O κλέφτης» του Παντελή Βούλγαρη, «Οι δρόμοι της αγάπης είναι νυχτερινοί» της Φρίντας Λιάππα, «H κάλπικη λύρα» του Γιώργου Τζαβέλλα, «H ωραία των Αθηνών» του Νίκου Τσιφόρου, «Εκπομπή» του Θόδωρου Αγγελόπουλου κ. ά.

Το αφιέρωμα οργανώνεται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και την Τεχνόπολη σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Παρίσι τον περασμένο Ιούνιο. Πληροφορίες για το πρόγραμμα στους κινηματογράφους «Στέλλα» (τηλ. 210-86.57.200) και «Ορφέας» (τηλ. 210-92.10.810).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή