Τα «Μοϊσέγιεφ» στην Αθήνα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεανικά, ζωηρά και πανέμορφα (εβδομήντα χρόνια μετά την ίδρυσή τους από τον Ιγκόρ Μοϊσέγιεφ, ο οποίος φέτος κλείνει τα 99!) επανέρχονται στην Αθήνα (ύστερα από πολλά χρόνια) τα θρυλικά «Μπαλέτα Μοϊσέγιεφ». Το ιστορικό ρωσικό συγκρότημα θα δώσει τέσσερις παραστάσεις με τίτλο «Οι χοροί των λαών του κόσμου» (από σήμερα ώς το Σάββατο) στο Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη (20, 21/12, Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών), στη Βέροια (23/12, Θέατρο Χώρος Τεχνών) και στον Βόλο (25, 26/12, Δημοτικό Θέατρο, 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου).

«Είναι μεγάλη χαρά που ξαναβρισκόμαστε στην Ελλάδα», ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου, η διευθύντρια των Μοϊσέγιεφ, Elena Shcherbakova, η οποία αναφέρθηκε στη συναρπαστική ιστορία του συγκροτήματος και στάθηκε σε σημαντικούς σταθμούς της πορείας του. «Αυτό που κάνει μοναδικό το συγκρότημά μας είναι η ποικιλία, το «μπουκέτο» χορών από όλες τις χώρες του κόσμου». Τα Μπαλέτα Μοϊσέγιεφ, ήταν το πρώτο σοβιετικό επαγγελματικό συγκρότημα παραδοσιακών χορών. O ιδρυτής τους, Ιγκόρ Μοϊσέγιεφ γεννήθηκε το 1906 στο Κίεβο και σπούδασε χορό στη Μόσχα. Στο Μπαλέτο Μπολσόι πέρασε το 1924, όμως η επαναστατική του φύση και η αγάπη του για την παράδοση τον οδήγησαν σε μια άλλη πορεία. Γρήγορα αντιλήφθηκε ότι ο παραδοσιακός χορός χρειαζόταν μια νέα «σκηνική» ζωή, σύμφωνη με τους νόμους και τις απαιτήσεις του σύγχρονου θεάτρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή