Τσέχοφ και Διδώ Σωτηρίου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρεμιέρα απόψε στην Πειραματική του Εθνικού, όπου επαναλαμβάνονται δύο από τα έργα που σκηνοθέτησαν τον περασμένο Μάιο οι απόφοιτοι του Εργαστηρίου Σκηνοθεσίας, που λειτούργησε εκεί. Το ένα είναι τα «Ματωμένα χώματα», επάνω στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου για τη Μικρασιατική Καταστροφή, σε διασκευή και σκηνοθεσία Αρη Τρουπάκη. Παίζουν οι ηθοποιοί Γιώργος Δάμπασης, Αιμιλία Ζαφειράτου, Στράτος Σωπύλης, Δημήτρης Τιμπιλής, Τάσος Αντωνίου, Νίκος Γιαλελής, Λίλλυ Μελεμέ και Σοφία Τσινάρη.

Το άλλο έργο προέρχεται επίσης από τη λογοτεχνία, βασίζεται συγκεκριμένα στο διήγημα του Τσέχοφ «O μαύρος μοναχός», που γράφτηκε το 1894 υπό την επήρεια ενός αγωνιώδους ονείρου που είχε δει ο συγγραφέας. Τη διασκευή και σκηνοθεσία έχει κάνει η Λίλλυ Μελεμέ, ενώ το ρόλο του Μαύρου Μοναχού ερμηνεύει ο ίδιος ο Στάθης Λιβαθινός, υπεύθυνος της Πειραματικής του Εθνικού και του Εργαστηρίου Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας. Παίζουν επίσης η Κανελλίνα Μενούτη και ο Δημήτρης Μυλωνάς.

Η παράσταση παίζεται κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή, παράλληλα με άλλα τρία έργα που έχουν σκηνοθετηθεί από τους σπουδαστές, καθώς επίσης και τον «Μολιέρο» του Μπουλγκάκοφ και την ποιητική παράσταση «Αυτό που δεν τελειώνει», σε σκηνοθεσία Λιβαθινού και οι δύο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή