Το Λεξικό του «Μικρού Ηρωα»

Το Λεξικό του «Μικρού Ηρωα»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O «Μικρός Ηρως» είχε πολλούς φανατικούς αναγνώστες. Από χθες απέκτησε το λεξικό του, ένα δίτομο έργο που εκπόνησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Βλάχος και αφιερώνεται στον δημιουργό των μικρών ηρώων, του Γιώργου Θαλάσση, της Κατερίνας, του Σπίθα και όλων εκείνων που συντρόφεψαν την ενηλικίωση πολλών σημερινών μεσηλίκων για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια.

«Ο Μικρός Ηρως – Το Λεξικό» καταγράφει την πορεία και το περιεχόμενο του περιοδικού που κυριάρχησε στις δεκαετίες του ’50 και του ’60, παραθέτοντας πληροφορίες για το ιστορικό πλαίσιο τόσο της εποχής που διαδραματίζεται το ανάγνωσμα, όσο και της εποχής που κυκλοφόρησε.

Ο συγγραφέας του «Λεξικού» του Μικρού Ηρωα, Γιώργος Βλάχος, παλιός φανατικός αναγνώστης της πρώτης περιόδου, πραγματοποίησε, μέσω του λεξικού, την επιθυμία να γράψει για τον Μικρό Ηρωα. Ετσι, κατέληξε στο Λεξικό, που ούτε ο ίδιος φανταζόταν όταν άρχισε να το γράφει, ότι θα απλωνόταν σε δύο πολυσέλιδους τόμους. Διάβασε ξανά ολόκληρη τη σειρά και των 798 τευχών από το πρώτο ώς το τελευταίο, αποδελτιώνοντας και καταγράφοντας πρόσωπα, τόπους δράσης, επεισόδια και διάφορα άλλα στοιχεία. Το Λεξικό περιέχει 1.200 λήμματα και ειδική στήλη με αλφαβητική κατάταξη των τίτλων και των 798 τευχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή