Απόδραση από τη ρουτίνα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοι θέλουμε, πολύ συχνά, να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα· να γίνουμε «άλλοι». Μια επιθυμία που ήταν αφορμή για το πρώτο μυθιστόρημα του δημοσιογράφου Παύλου Μεθενίτη που μόλις κυκλοφόρησε: «O άλλος» (εκδόσεις «Καστανιώτης»). Κεντρικός ήρωας ένας σαρανταπεντάχρονος λογιστής που θέλει να φύγει από την καθημερινή του πραγματικότητα. «Για πρώτη φορά εδώ και κάμποσο καιρό, ο Αλέξης Αποστόλου, ένας γεματούτσικος οικογενειάρχης σαράντα πέντε ετών, λογιστής, φιλήσυχος και μύωπας, δε βλαστήμησε όταν άνοιξε τα μάτια του το πρωί». M’ αυτή τη φράση αρχίζει το μυθιστόρημα, δείχνοντας στον αναγνώστη ότι κάτι διαφορετικό πρόκειται να συμβεί. Πράγματι, κάνει δική του μια χαμένη ταυτότητα, εγκαταλείπει τη συζυγική του ζωή, το γιο του και την καταπιεστική μητέρα του, κλέβει και το ταμείο του αφεντικού του για τα πρώτα έξοδα και ξεκινάει προς το άγνωστο. Δεν αργούν όλοι να τρέξουν το κατόπι του, ν’ αρχίσουν το κυνηγητό και το ψάξιμο.

Εχει τέλος αυτή η φυγή για τον φυγά; Εχει νόημα η αναζήτηση ενός άλλου εαυτού για τον καθένα, και με ποιον τρόπο; O Αλέξης Αποστόλου αναζητάει έναν άλλο εαυτό, χωρίς γνώμονα γι’ αυτό και δεν αρκεί να ξεπεράσει τα όρια και να κάνει πράγματα που ποτέ δεν είχε φανταστεί ότι θα του συμβούν. Οι αντιφάσεις της κοινωνίας μας μέσα από την αναζήτηση ενός απλού ανθρώπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή