Μια εκδρομή στην τζαζ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«H τζαζ, όπως και η «κλασική» μουσική, θεωρείται «απλή μουσική» και πλέον είναι υπόθεση όλων μας!». Αυτή είναι μία από τις σκέψεις του μαέστρου Θανάση Ζέρβα, ξεναγού και εμπνευστή της «τζαζ εκδρομής» για μαθητές που διοργανώνει από σήμερα η Big Band του Δήμου Αθηναίων. Μια σειρά από μαθητικές συναυλίες με στόχο την προσέγγιση του κόσμου της τζαζ που θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9,84» στο Γκάζι: σήμερα, στις 20 του μήνα, στις 12, 19 και 26 Μαΐου (10.30 π.μ.).

«Η λέξη τζαζ εκφράζει ένα αρκετά μεγάλο σύνολο μουσικών τάσεων και λειτουργιών, αρχικά στο πλαίσιο της αφροαμερικανικής έκφρασης. Πλέον, από τη δεκαετία του 1940 η τζαζ βρίσκει φιλοξενία σε αίθουσες της αυστηρά κλασικής μουσικής σε Αμερική, Ευρώπη και Απω Ανατολή» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Θανάσης Ζέρβας. Οι μελωδίες και τα έργα των συναυλιών έχουν επιλεγεί προκειμένου να παρουσιάσουν τις διαφορετικές τάσεις της τζαζ και προέρχονται από τις κορυφαίες Big Bands: «Azulito» του Paquito de Rivera, «Big Dipper» του Thad Jones, «Take the’ A’ Train» και «Ia sentimental mood» του Duke Ellington, «Ithe Mood» του Joe Garland, «Take Five» του Paul Desmond, «Things ain’t what they used to be» του Mercer El-lington.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή