Ολη η Αθήνα μια παρέα το καλοκαίρι

Ολη η Αθήνα μια παρέα το καλοκαίρι

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συναυλία του Μανώλη Φάμελλου και ένα υπερθέαμα φωτός του Γερμανού καλλιτέχνη Γκερτ Χοφ στην πλατεία Κοτζιά αρχίζουν, το Σάββατο, οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων, που παρουσίασαν χθες η δήμαρχος Ντόρα Μπακογιάννη και η πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων Νίτσα Λουλέ. Πρόκειται για ένα πυκνότατο πρόγραμμα εκατοντάδων εκδηλώσεων με τίτλο «Ολη η Αθήνα μία παρέα», που αξιοποιεί τους περισσότερους ανοιχτούς χώρους του κέντρου της πόλης, απλώνεται έως τις 18 Σεπτεμβρίου και φιλοδοξεί να μας κάνει να ξαναζήσουμε την όμορφη ατμόσφαιρα στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. H περσινή εμπειρία επέτρεψε να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την αυτονόητη σχέση πολιτισμού, τουρισμού και τοπικής οικονομίας. Το υπονόησε και η κ. Μπακογιάννη. «H Αθήνα κουράστηκε να είναι stop over, δηλαδή, μεταβατικός σταθμός», δήλωσε χαρακτηριστικά. «O στόχος μας δεν είναι αυτός. O στόχος μας είναι και τουρίστες από το εσωτερικό και το εξωτερικό να έρθουν στην πόλη μας και να χαρούν μια διαφορετική Αθήνα, μια πολύ πιο όμορφη και πολύ πιο δημιουργική πόλη».

Οπως συνέβη και σε παλαιότερες εποχικές εκδηλώσεις του δήμου, πλατείες και άλλοι οικείοι χώροι της πρωτεύουσας αποκτούν συγκεκριμένη καλλιτεχνική «ταυτότητα»: η πλατεία Κοτζιά γίνεται ο τόπος συνάντησης των χορευτικών συγκροτημάτων, η πλατεία Κουμουνδούρου θα φιλοξενεί νεανικά συγκροτήματα, η πλατεία του Θησείου έθνικ μουσικούς και μπάντες, ο χώρος μπροστά από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο τις δράσεις που προορίζονται για τα παιδιά, ενώ το Σύνταγμα γίνεται αφετηρία των σημαντικότερων κινητών δράσεων. H Τεχνόπολη στο Γκάζι θα φιλοξενήσει εκθέσεις, μουσικές εκδηλώσεις και το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας, που από τον ερχόμενο χρόνο γίνεται επίσημος θεσμός του δήμου Αθηναίων. Για τις ανάγκες των θερινών εκδηλώσεων «επιστρατεύονται» επίσης το Ζάππειο, ο πεζόδρομος της Ερμού, οι πλατείες Μοναστηρακίου και Κολωνακίου και, σε συνεργασία με την Υπερνομαρχία Αθηνών, το Αττικό Αλσος. Για το Θέατρο του Λυκαβηττού έχουν προγραμματιστεί τρεις μεγάλες συναυλίες: στις 13 Ιουνίου για τον Μάρκο Βαμβακάρη, στις 14 Ιουνίου για το δημοτικό τραγούδι και στις 20 Ιουλίου θα εμφανιστεί ο σπουδαίος Βραζιλιάνος μουσικός Ζιλμπέρτο Ζιλ, ο οποίος είναι ο υπουργός Πολιτισμού στην πατρίδα του. Σε μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του προγράμματος, η τιμητική συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής στη Ρωμαϊκή Αγορά για τα 80 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη (25.7). Σημειώστε επίσης το «Schoolwave Festival» του μαθητικού εντύπου «Schooligans» στις 17, 18 και 19 Ιουνίου στο Γκάζι, όπου ανάμεσα σε άλλους θα εμφανιστούν οι «Raininng Pleasure» και οι «Active Member». Μουσική θα βρείτε και στα πιο αναπάντεχα μέρη: ο δήμος δρομολογεί ένα ανοιχτό λεωφορείο για να ξεναγεί Αθηναίους και επισκέπτες στο κέντρο της πόλης, αλλά κάθε Κυριακή απόγευμα θα φιλοξενεί μουσικά σύνολα για δρομολόγια μετά μουσικής· πρώτοι επιβάτες, αυτήν την Κυριακή, τα μέλη της Παιδικής Χορωδίας του Δημήτρη Τυπάλδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή