Κλασική μουσική στη Σύρο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα νέο διεθνές φεστιβάλ κλασικής μουσικής ξεκινά φέτος το καλοκαίρι στην Ερμούπολη της Σύρου. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν από τις 27 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου στο περίφημο Θέατρο Απόλλων που σχεδίασε το 1862 ο ιταλός αρχιτέκτονας P. Sambo, ως μικρογραφία της Scala του Μιλάνου. Στη σκηνή του έχουν φιλοξενηθεί κατά το παρελθόν διάσημοι καλλιτέχνες του ιταλικού και ελληνικού Λυρικού θεάτρου. Στο παρθενικό «Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κυκλάδων» που αναβιώνει τη μουσική παράδοση του 19ου αιώνα, συμμετέχουν φέτος καταξιωμένοι μουσικοί και ερμηνευτές, όπως οι Δ. Σγούρος (10/09), K. Κοτσιώλης (03/09), P. Graffin & Claire Desert (4/09), Νίκος Καβάκος (27/08), A. Καθαρίου και Δ. Μαλλούχος (31/08), το Artis Piano Trio (27/08), η Ορχήστρα Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή 28 Αυγούστου η Ορχήστρα Δωματίου της ΕΛΣ και διακεκριμένοι σολίστ θα ερμηνεύσουν έργα Σκαλκώτα, Σαμαρά, Βιβάλντι και Ροσίνι με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, στην πλατεία του Δημαρχείου. Οι μουσικές εκδηλώσεις θα πλαισιώνονται από την έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Ψιλάκη, με θέμα τη Μεσόγειο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή