H «Δωδέκατη Νύχτα» στο Ηρώδειο

H «Δωδέκατη Νύχτα» στο Ηρώδειο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H παράσταση έχει περάσει τις εξετάσεις, αφού παρουσιάστηκε σε όλη την Ελλάδα, όμως όπως είπε χθες ο σκηνοθέτης της, Νίκος Χαραλάμπους: «Το κοινό του Ηρωδείου είναι πάντα διαφορετικό. Για μας είναι μεγάλο στοίχημα να το γοητεύσουμε».

Ετσι η κλασική κωμωδία του Σαίξπηρ «Δωδέκατη Νύχτα» θα παιχτεί από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης αύριο το βράδυ στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Σκοπός του σκηνοθέτη είναι να παρουσιαστεί η κωμωδία στις πραγματικές της διαστάσεις και να κυριαρχήσει το ερωτικό στοιχείο, τονίζοντας το αδιέξοδο του ανθρώπου που δεν μπορεί να συνθηκολογήσει με τη λίμπιντο. «Πάντως δεν θα είναι μια ρομαντική κωμωδία» διευκρίνισε ο Νίκος Χαραλάμπους στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. «Αυτό που κάνουμε έχει ένα σκοπό, είναι μία πολιτιστική κατάθεση. Στις μέρες μας το να διατηρήσεις μία ποιότητα είναι αντιστασιακή πράξη» δήλωσε ο Χρήστος Βαλαβανίδης που υποδύεται τον Σερ Τόμπι. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν, επίσης, ο Γιώργος Λέφας και η Δήμητρα Χατούπη. Τον Μαλβόλιο υποδύεται ο Πάνος Σκουρολιάκος, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης. H μουσική, που έχει επιμεληθεί ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης, συνδυάζει αναγεννησιακά στοιχεία με πιο σύγχρονους ήχους ακόμα και ροκ. Τη μετάφραση έχει υπογράψει ο Ερρίκος Μπελιές, τα σκηνικά η Αριάδνη Βοζάνη και τα κοστούμια η Πηνελόπη Συρογιάννη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή