M. Λιδάκης στο Αίθριο Μουσών

M. Λιδάκης στο Αίθριο Μουσών

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αστρα μην… τον μαλώνετε. O Μανώλης Λιδάκης εμφανίζεται σήμερα και αύριο το βράδυ στο «Αίθριο των Μουσών» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το αφιέρωμα «Αστρα μη με μαλώνετε», ένα ταξίδι από την κρητική μαντινάδα στα μικρασιατικά τραγούδια κι από τον Μεγάλο Ερωτικό στον Μπαγιαντέρα. Μαζί του η Νανά Μπινοπούλου και οκταμελής ορχήστρα.

Αν και άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από παιδί, σπουδάζοντας στη συνέχεια θεωρία, κιθάρα και πνευστά, ο Μανώλης Λιδάκης ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τις ζωντανές εμφανίσεις το 1970 όταν άρχισε να παίζει εμφώνιο και τρομπέτα για εφτά χρόνια περίπου με τις δύο Φιλαρμονικές Ορχήστρες του Ηρακλείου. Για να εισβάλει στη δισκογραφία έπρεπε να έρθει στην Αθήνα και να βγάλει τον πρώτο του δίσκο με τον Γιώργο Κατσαρό και αργότερα να συνεργαστεί με την Ελένη Δήμου και το Γιάννη Πάριο, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Νίκο Ξυδάκη, τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Σταμάτη Κραουνάκη…

Ευκαιρία λοιπόν για ένα ταξίδι στο χθες, μια αναδρομή στην πορεία του ερμηνευτή στο τραγούδι, με επιλογές από το σύνολο της δισκογραφίας του. Θα τραγουδήσει όμως και Χατζιδάκι, Αλαγιάννη, Μπαγιαντέρα, Βαγιόπουλο, Μπιθικώτση, τραγούδια του Νέου Κύματος, παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή