Γαμο-μπελάδες ***

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ντόμπκιν

Πρωταγωνιστούν: Βινς Βον, Οουεν Γουίλσον, Ρέιτσελ Μακ Ανταμς, Κρίστοφερ Γουόκεν, Τζέιν Σέιμουρ.

Η ανοησία που χαρακτηρίζει το μεγαλύτερο μέρος της κινηματογραφικής παραγωγής, σε ό,τι αφορά την κωμωδία, είναι τόσο γενικευμένη, ώστε είναι ακόμη καλύτερη η εντύπωση που δίνει μια ταινία, όταν βγάζει γέλιο με έξυπνες ιδέες και χωρίς φτήνια. Οι «Γαμο-μπελάδες» ήταν η μεγάλη έκπληξη του καλοκαιρινού box office στην Αμερική και, βλέποντας την ταινία, καταλαβαίνει κανείς γιατί. Κάνει τον κόσμο να γελάσει και τα καταφέρνει με ευρηματικότητα και ταλαντούχους ηθοποιούς.

Αποφεύγοντας τη δέσμευση

Ο Τζον (Γουίλσον) και ο Τζέρεμι (Βον) ασχολούνται με ό,τι κάνουν συνήθως οι εργένηδες. Ψάχνουν να βρουν γυναίκες. Επειδή όμως αποφεύγουν τη δέσμευση όπως ο διάολος το λιβάνι (είναι δικηγόροι διαζυγίων), αναζητούν τις εξαιρετικά σύντομες σχέσεις τους στον ναό της δέσμευσης. Σε γαμήλιες δεξιώσεις. H ατζέντα τους είναι οδηγός γάμων της Ουάσιγκτον, όπου ζουν. Παίζοντας διαφορετικούς ρόλους κάθε φορά, πηγαίνουν απρόσκλητοι στους γάμους και με τα δοκιμασμένα κόλπα τους καταφέρνουν να γοητεύσουν.

Θα έρθει όμως η ώρα που θα βρουν άξιους αντιπάλους. Στον γάμο της κόρης του υπουργού Οικονομικών θα γνωρίσουν τις δύο μικρότερες κόρες του και θα πέσουν στην παγίδα του ρομάντζου. Οταν, δε, αποκαλυφθεί η απάτη τους και τους διώξουν κακήν κακώς, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να πετύχουν αυτό που ειρωνεύονταν, δηλαδή τη γαμήλια δέσμευση.

Το σενάριο των Στιβ Φάμπερ και Μπομπ Φίσερ είναι δουλεμένο πάνω στα διασκεδαστικά κλισέ των γάμων και τη συμπεριφορά των εργένηδων, ενώ έχει αρκετές αστείες ατάκες, όπως και καταστάσεις παρεξηγήσεων. Υπάρχει ένα κολάζ των περιπετειών τους στις δεξιώσεις, ιδιαίτερα καλοστημένο και μονταρισμένο και με πολύ χιούμορ. Επιπλέον, ο Βον με τον Γουίλσον κάνουν ένα καλό ζευγάρι, με τον Βον να δίνει περισσότερο την κωμική πλευρά και τον Γουίλσον τη ρομαντική. Αυτή η πλευρά είναι όμως η πιο αδύναμη, καθώς το κομμάτι της ερωτικής απογοήτευσης του Γουίλσον διαρκεί υπερβολικά, ρίχνοντας λίγο την ευχάριστη διάθεση που υπάρχει διάχυτη σε όλη την υπόλοιπη ταινία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή