Νυχτερινή πτήση ***

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Γουές Κρέιβεν

Πρωταγωνιστούν: Κίλιαν Μέρφι, Ρέιτσελ Μακ Ανταμς, Μπράιαν Κοξ.

Red Eye, όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας του Γουές Κρέιβεν, λέγονται οι πτήσεις που πραγματοποιούνται τη νύχτα, με τους επιβάτες να φτάνουν στον προορισμό τους παραπατώντας και με κόκκινα μάτια από τη νύστα. H ηρωίδα, η Λίζα (στον ρόλο η όμορφη Ρέιτσελ Μαλ Ανταμς, με τη δεύτερη ταινία της αυτή την εβδομάδα), έχει περισσότερους από έναν λόγους για να έχει κόκκινα μάτια. Αναγκάζεται να πετάξει με το αεροπλάνο -ενώ φοβάται- επειδή έχει πεθάνει η γιαγιά της και πέφτει θύμα εκβιασμού από έναν τρομοκράτη. H θέση της ως ρεσεψιονίστ σε ξενοδοχείο του Μαϊάμι την κάνει ιδανικό θύμα στα χέρια του Τζάκσον, ο οποίος προσπαθεί να κατευθύνει τη δολοφονία του υπουργού Δημοσίας Τάξης. Μια αλλαγή δωματίου στο ξενοδοχείο θα τον φέρει πιο κοντά στο στόχαστρο των εκτελεστών. Και για να τα καταφέρει, ο Τζάκσον απειλεί τη Λίζα ότι θα σκοτώσει τον πατέρα της.

Ο Γουές Κρέιβεν απομακρύνεται από το στυλ των αμέσως προηγούμενων ταινιών του («Οι καταραμένοι», «Scream») και γυρίζει ένα επιτυχημένο θρίλερ με την έννοια του σασπένς και όχι της ταινίας τρόμου. Το κλειστοφοβικό περιβάλλον της καμπίνας του αεροπλάνου κάνει ακόμη πιο καταπιεστικές τις φοβίες της Λίζα και εναλλάσσεται με το πατρικό της και με το ξενοδοχείο. Οι ρυθμοί είναι γρήγοροι, το μοντάζ ταχύτατο, η διάρκεια σύντομη και η ιστορία πιστευτή, γεγονός σπάνιο για ένα είδος που φλερτάρει σχεδόν πάντα με την υπερβολή. Αν έλειπε μόνο η βιασύνη στο τελευταίο μέρος με το αναπόφευκτο κυνηγητό… Πολύ καλές είναι οι ερμηνείες των δύο νεαρών πρωταγωνιστών και ειδικά της Μακ Ανταμς, που δίνει πειστικούς δραματικούς τόνους, ακόμη και εκεί που δεν θα το απαιτούσε το μεγαλύτερο μέρος του κοινού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή