Τα ρόδα ανθίζουν χορεύοντας

Τα ρόδα ανθίζουν χορεύοντας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μια μαργαρίτα μέσα στο απόλυτο μπλε του ουρανού. Ενας κρίνος στο πρώτο φως της μέρας. Το άνθισμα ενός τριαντάφυλλου και η φωνή ενός μωρού που γεννιέται». Μια παράσταση γεμάτη χρώματα και ήχους, τα «Ανθη της γης και του ουρανού», από το χοροθέατρο «Κήρα Ιθασυμιγή» θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναδούμε από σήμερα και μέχρι την Κυριακή στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου».

Το έργο που πρωτοπαρουσιάστηκε στις «Χοροροές» την περασμένη άνοιξη, μιλάει για την ομορφιά χρωματίζοντας τις πτυχές εκείνες της φύσης και του ανθρώπινου στοιχείου που αναδεικνύουν τα κοινά χαρακτηριστικά τους. H χορογραφία και σκηνοθεσία είναι της Αλεξάνδρας Δανιήλ, τα κοστούμια της Αυγής Σκουλίδου και το βίντεο της Μαρίας Τσαρτσανίδου.

Αμέσως μετά την παράσταση (9 μ.μ.) ακολουθεί η παρουσίαση του βίντεο dance «Χορολόγια» (χορογραφία: Αλεξάνδρα Δανιήλ, σκηνοθεσία: Μυρτώ Αποστολίδου). H ταινία γυρίστηκε σε ιστορικούς χώρους στο νησί της Σάμου και αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση της έννοιας της παράστασης σε ανοιχτό χώρο. H χορογράφος μελέτησε την κίνηση παραδοσιακών ανθρώπων του νησιού, κάποιοι από τους οποίους συμμετέχουν στην ταινία. Χορεύουν οι Γεωργία Ράπτη, Ροδούλα Κρανιωτάκη, Κανέλα Σούρλα και Εριφύλη Δαφέρμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή