Περί θεάτρου και τελετουργίας

Περί θεάτρου και τελετουργίας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Συμποσίου Θηβαϊκού Κύκλου με θέμα «Θέατρο και Τελετουργία» που θα πραγματοποιηθεί, σήμερα και αύριο στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων. Πολλοί είναι οι ομιλητές που θα συμμετάσχουν, ποικίλα τα θέματα που θα συζητηθούν. H επιστημονική καθοδήγηση είναι του Γιάγκου Ανδρεάδη.

Στην πρώτη ενότητα της σημερινής πρωινής συνεδρίας («Θέατρο και Τελετουργία: Αρχαίος Μύθος, Ιστορία και Τέχνη») θα μιλήσουν οι Ηλίας Βλάχος, Χαρίκλεια Τσοκανή και Γιώργος Παπαδάκης. Στο δεύτερο μέρος θα πάρουν τη σκυτάλη η Πέπη Ρηγοπούλου, ο Χρήστος Δάλκος και η Αννα Μαυρολέων με συντονίστρια τη θεατρολόγο Ρούλα Τσιτουρή.

Το απόγευμα θα συζητηθεί «H επιμονή της τελετουργίας ανά τον κόσμο» με ομιλητές τους Paolo Apolito, Kyril Topalov, Mari Tsurumi, Βασίλης Δογάνης, Αντώνης Ζαχαρέας κ. ά. H πρώτη μέρα του συμποσίου θα ολοκληρωθεί το βράδυ (9 μ.μ.) στο Θέατρο Μοσχοποδίου Θήβας με την παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέάτρο (σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης).

Κυριακή πρωί και το θέμα είναι «Τελετουργία και Θεατρική Πράξη». O Σπύρος Βραχωρίτης, ο Γιάννης Βόγλης, ο Δήμος Αβδελιώδης και ο Περικλής Κοροβέσης θα παρουσιάσουν τις ομιλίες τους και θα συζητήσουν με το κοινό. Για φινάλε θα τεθούν οι προτάσεις και τα συμπεράσματα του 1ου Διεθνούς Συμποσίου Θηβαϊκού Κύκλου.

Οι εργασίες του τελούν υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ και διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο Προστασίας και Ανάδειξης Αρχαιοτήτων Θήβας «Οι Κάδμειοι», το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων. Την επιστημονική ευθύνη έχει το Κέντρο Κλασικού Δράματος του Παντείου Πανεπιστημίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή