Με πολλά αφιερώματα η Δράμα

Με πολλά αφιερώματα η Δράμα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«O νόμος για τα φορολογικά κίνητρα είναι έτοιμος, έχει περάσει από εμπειρογνώμονες, θα δοθεί στα σωματεία και θα κατατεθεί στη Βουλή πριν από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης», είπε προχθές ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης, στη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας. O υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι ο νέος νόμος είναι ολοκληρωμένος και «θεωρείται πρότυπος απ’ όλες τις πτυχές της E.E.». Στην προχθεσινή συνάντηση, ο δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης και ο σύμβουλος κινηματογραφίας του ΥΠΠΟ και διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας Αντώνης Παπαδόπουλος παρουσίασαν το φετινό στίγμα του Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται από 18 ώς 24 Σεπτεμβρίου και θα φιλοξενήσει 54 ταινίες στο ελληνικό τμήμα και 79 ταινίες -από 46 χώρες- στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχουν πολλά κινηματογραφικά αφιερώματα (π.χ. ταινίες από το Φεστιβάλ των Καννών, από τα βραβεία Jameson), η διάλεξη – συνάντηση του Παντελή Βούλγαρη, στις 21/9, και το διήμερο εργαστήριο σεναρίου με συντονιστή τον συγγραφέα Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Κώστας Βουτσάς και ο Παντελής Βούλγαρης (που είναι και ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής) θα τιμηθούν φέτος στη Δράμα, ενώ το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου θα απονείμει βραβείο σεναρίου ύψους 3.000 ευρώ για την καλύτερη διασκευή λογοτεχνικού έργου (την επιτροπή αποτελούν οι Φ. Λαμπρινός, Γ. Λεοντάρης, Εύα Στεφανή, N. Ταμιωλάκης και Δημ. Νόλλας). Χορηγός, και φέτος, η EPT, που συμμετέχει ως παραγωγός και συμπαραγωγός ταινιών, θα παρουσιάσει έκθεση φωτογραφίας στην αίθουσα «Μελίνα» με πορτρέτα που τυπώθηκαν στα εξώφυλλα του περιοδικού «Ραδιοπρόγραμμα», της σημερινής «Ραδιοτηλεόρασης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή