Διάσημα καρτούν και «Εκατομμύρια» με στυλ

Διάσημα καρτούν και «Εκατομμύρια» με στυλ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φτωχή σε αριθμούς, με τέσσερις πρεμιέρες και μια επανέκδοση είναι η νέα κινηματογραφική εβδομάδα. Μοιραία, το κέντρο βάρους της μετατοπίζεται στις καθιερωμένες πια «Νύχτες πρεμιέρας» που αρχίζουν απόψε και θα διαρκέσουν μέχρι τις 25 του μήνα. Το ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά και τα αφιερώματα στον Ζαν Ρενουάρ και στον σύγχρονο Κορεάτη Κιμ-Κι Ντουκ ξεχωρίζουν.

Από τις νέες ταινίες η μοναδική με σαφή προσανατολισμό προς το ευρύ κοινό είναι το κινούμενο σχέδιο «Μπομπ, ο σφουγγαράκης». Βασίζεται στον χαρακτήρα ενός ήρωα κόμικ, επιτυχημένου στην αμερικανική τηλεόραση, και απευθύνεται σε μικρά παιδιά. H δραματική κομεντί «Εκατομμύρια» του Σκωτσέζο Ντάνι Μπόιλ συγκινεί και διακρίνεται για το στυλ της. Δυο τρεις σκηνές σκληρού πορνό διακρίνουν την ανύπαρκτη κατά τα άλλα ερωτική ταινία του Αγγλου Μάικλ Γουίντερμποτομ. Το «9 songs» που απλώς προκαλεί. Πρόκληση για την εποχή του (1973) ήταν και το «Μεγάλο φαγοπότι» που προβάλλεται σε επανέκδοση. Είναι γερασμένο, αλλά καταπιάνεται με την ουσία και όχι με γαργαλιστικές λεπτομέρειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή