Τέσσερις για την Κάλλας

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεχωριστή θα είναι η αυριανή βραδιά στο Ηρώδειο. Για την ετήσια συναυλία που διοργανώνει το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum εις «Μνήμην Μαρίας Κάλλας» επιλέχθηκε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε όλους τους θαυμαστές της μεγάλης σοπράνο.

Τέσσερις διακεκριμένοι σολίστ, ο Viktor Tretjakov (βιολί), ο Yuri Bashmet (βιόλα), η Natalia Gutman (βιολοντσέλο) και ο Vassily Lobanov (πιάνο) θα ερμηνεύσουν τα έργα: «Κουαρτέτο για πιάνο και έγχορδα σε μι ύφεση μείζονα, op. 16» του Μπετόβεν, «Κουαρτέτο για πιάνο και έγχορδα σε μι ύφεση μείζονα, op. 47» του Σούμαν και «Κουαρτέτο για πιάνο και έγχορδα σε σολ ελάσσονα, op. 25» του Μπραμς.

Ενα από τα μουσικά φαινόμενα του 20ού αιώνα που σηματοδότησε την ιστορία της όπερας, η Μαρία Κάλλας παραμένει σύμβολο ταλέντου, ξεχωριστού χαρίσματος και ιδιαίτερης προσωπικότητας. «H τέχνη της Μαρίας Κάλλας χαρακτηρίστηκε από την απαράμιλλη σύνθεση ταλέντου και προσωπικής γοητείας, που της έδωσε τη δυνατότητα να μετουσιώσει σε λυρικό ήχο ακόμη και τις πιο λεπτές συναισθηματικές αποχρώσεις, αγγίζοντας την ψυχή κάθε φιλόμουσου», σημειώνει μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά υπό την αιγίδα της οποίας τελεί η παράσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή