Το onedotzero στην Αθήνα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O ερχομός του onedotzero στην Αθήνα εγκαινιάζει από την Πέμπτη το βράδυ μια νέα δημιουργική περίοδο για το Bios που συμπλήρωσε ήδη δύο χρόνια ζωής. Το λονδρέζικο onedotzero, ένα από τα πρώτα φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου στον κόσμο και το μεγαλύτερο σήμερα στο είδος του, κάνει μέχρι την Κυριακή την πρώτη του γνωριμία με το αθηναϊκό κοινό προετοιμάζοντάς το, ταυτόχρονα, για τη νέα εποχή του Bios. Προς το παρόν, το onedotzero καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρο το Bios, αφού το ούτως ή άλλως πυκνό πρόγραμμα του φεστιβάλ συνοδεύεται από περφόρμανς και συναυλίες. Προς άρση παρεξηγήσεων το onedotzero δεν είναι ένα παραδοσιακό κινηματογραφικό φεστιβάλ με τη συμβατική έννοια του όρου. Συγκεντρώνει δημιουργούς από διαφορετικούς χώρους, όπως η γραφιστική, η εικονογράφηση, η μόδα και η πληροφορική, θέλοντας να «αγκαλιάσει» όλες τις μορφές και εκφάνσεις της κινούμενης εικόνας: από τις πιο εμπορικές έως τις πλέον πειραματικές και καινοτόμες.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα προβολών αποτελείται από οκτώ διαφορετικές ενότητες. Ανάμεσα σε άλλα, το «Extended play» περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους και animations απ’ όλο τον κόσμο, ενώ στο «wavelength» παίρνουμε μία ιδέα από το μέλλον των μουσικών βίντεο κλιπ.

Ο στοχασμός γύρω από το σύγχρονο αστικό περιβάλλον συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης δημιουργών από ολόκληρο τον κόσμο και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στην ενότητα «Graphic cities». Επίσης, μεγάλο αφιέρωμα στον Mike Mills και στη νέα γενιά ντοκιμαντέρ. Στο «Wow+flutter» έχουν συγκεντρωθεί επιλεγμένες ταινίες που μας προϊδεάζουν για το τι έρχεται στον χώρο της εικόνας. Και κάτι όχι λιγότερο σημαντικό: οι προβολές γίνονται με ελεύθερη είσοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή