Τρεις σημαντικοί συγγραφείς στην Αθήνα

Τρεις σημαντικοί συγγραφείς στην Αθήνα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις συγγραφείς από τους πλέον δημοφιλείς στους Ελληνες αναγνώστες, θα επισκεφτούν την Ελλάδα το φθινόπωρο.

Στις 3 Οκτωβρίου θα δώσει διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής η Νοτιοαφρικανή συγγραφέας Ναντίν Γκόρντιμερ (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1991). H Ναντίν Γκόρντιμερ πήρε πρόσφατα την πρωτοβουλία έκδοσης ενός βιβλίου, με κείμενα των μεγαλύτερων συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο, τα έσοδα της οποίας αφορούσαν τους ασθενείς του έιτζ. Νέο βιβλίο του Τζόναθαν Κόου θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Πόλις» τον Νοέμβριο με τίτλο «O κλειστός κύκλος», όπου πρωταγωνιστούν, μεγαλύτεροι κατά είκοσι χρόνια, οι έφηβοι της «Λέσχης των Τιποτένιων». Χρόνος τα τέλη της δεκαετίας του ’90, τόπος η Βρετανία του Τόνι Μπλερ. O Τζόναθαν Κόου θα βρίσκεται στην Ελλάδα, προσκεκλημένος των εκδόσεων «Πόλις» από τις 7 ώς τις 10 Νοεμβρίου.

Τον Νοέμβριο, επίσης, θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Ωκεανίδα» το νέο βιβλίο του Ορχάν Παμούκ «Ιστανμπούλ. Πόλη και αναμνήσεις». Ενα βιβλίο που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στην αγγλική του έκδοση και στις σελίδες του ο Παμούκ μας καλεί σ’ ένα ταξίδι στην πόλη όπου ζει εδώ και 50 χρόνια. O Τούρκος συγγραφέας έχει κατ’ αρχάς συμφωνήσει με τους Ελληνες εκδότες του να επισκεφτεί την Ελλάδα στα μέσα Νοεμβρίου. Εκτός απροόπτου, αφού τον Δεκέμβριο εκκρεμεί η δίκη του…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή