Εικαστικη ατζεντα

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φόρος τιμής. Εγκαινιάζεται απόψε στην Αθηναΐδα (Καστοριάς 34 – 36) αφιέρωμα στον Henk Van Boekel (Χενκ Βαν Μπούκελ) έναν ολλανδικής καταγωγής καλλιτέχνη που ζούσε στην Ελλάδα και έφυγε πριν από λίγο καιρό από κοντά μας. Περιλαμβάνει σχέδια, έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, τα οποία χαρακτηρίζουν τις βασικές περιόδους της δημιουργικής του πορείας. Το συγκεκριμένο αφιέρωμα, που θα διαρκέσει μέχρι και τις 7 Οκτωβρίου.

Πηλός & παιχνίδι. Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. το Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής προσκαλεί τους μικρούς του φίλους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οργανώνει με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2005. Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Πήλινα αγγεία και παραδοσιακό τραπέζι» και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. H είσοδος είναι ελεύθερη για τους μικρούς μαθητές. Εξαιτίας των περιορισμένων θέσεων κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα, στα τηλέφωνα: 210-3318491-5.

Νέο αίμα. Ενας από τους φετινούς υποψηφίους για το Βραβείο ΔΕΣΤΕ, ο Στέφανος Τσιβόπουλος, παρουσιάζει απόψε την πρώτη ατομική του έκθεση στην γκαλερί ΑΔ (Παλλάδος 3) με τίτλο «Between Experience and Experiment». O καλλιτέχνης εκθέτει δύο εγκαταστάσεις. H πρώτη έχει τίτλο Actors και στηρίζεται σε μια αυτοσχεδιαστική περφόρμανς. H δεύτερη ονομάζεται «H Γκαρσονιέρα» και είναι μια πιστή αρχιτεκτονικά αναπαραγωγή του τελευταίου διαμερίσματος στο οποίο έζησε κατά την παραμονή του στην Αθήνα. H έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2005.

Από τη Γερμανία. Την ερχόμενη Δευτέρα εγκαινιάζεται η έκθεση του Παύλου Σαρόγλου στην αίθουσα τέχνης Titanium (Βασ. Κωνσταντίνου 44). O καλλιτέχνης έχει γεννηθεί στο Μόναχο και έχει περάσει τα εφηβικά του χρόνια μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Το χρώμα είναι βασικό συστατικό της ζωγραφικής του. H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου.

Το Fiction or not. Την Παρασκευή στις 8 μ.μ εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης E 31 GALLERY (Ευριπίδου 31 – 33, Αθήνα) η έκθεση φωτογραφίας «Fiction or not fiction». Συμμετέχουν 5 καλλιτέχνες: H Franka Hžrnschemeyer συλλαμβάνει το χώρο φέρνοντας στο φως ιστορικές μνήμες. O Volker Kreidler φωτογραφίζει περιοχές όπου επικρατεί φαινομενικά ηρεμία, ενώ με τη δεύτερη ματιά αποκαλύπτουν ταραχώδη ιστορικά συμβάντα. O Γιώργος Αγγελάκης παρουσιάζει το μετείκασμα αποτυπωμάτων ιδιωτικής ζωής σε ερείπια κατοικιών. O Michael Kunze διαπραγματεύεται την επικινδυνότητα του τυχαίου μέσα από την ανθρώπινη αμέλεια και ο Peter Garfield δημιουργεί σκηνικά με ιπτάμενα σπίτια κλονίζοντας το αίσθημα ασφάλειας που εμπνέει στους ανθρώπους η εστία. H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 25/10.

Φωτο-ομαδική. Εγκαινιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα η ομαδική Ελλήνων φωτογράφων, «Περιοχές-Κοινότητες» σε επιμέλεια Βαγγέλη Ιωακειμίδη στην Π 37 (Πειραιώς 37). Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Περικλής Αλκίδης, Νάγια Γιακουμάκη, Πάνος Κοκκινιάς, Στράτος Καλαφάτης, Κώστας Κολοκυθάς, Δήμητρα Λαζαρίδου, Γιάννης Μαραπάς, Νίκος Μάρκου, Λία Ναλμπαντίδου, Αχιλλέας Νάσιος, Βασίλης Νατσιούλας, Νάταλι Ντάνεμπεργκ, Εφη Παλαιολόγου, Πάρις Πετρίδης, Δάφνη Ρόκου, Σπύρος Στάβερης, Σάββας Χριστοδουλίδης. Διάρκεια μέχρι Τρίτη 25 Οκτωβρίου.

Η μαγεία της Τήνου. Μέχρι την 1η Οκτωβρίου συνεχίζεται η έκθεση του Χάρη Μαθιόπουλου με φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7, Αθήνα). O φωτογράφος έχει κάνει ένα πολύ ενδιαφέρον κολάζ λήψεων που έχει τραβήξει από τη μαγευτική ενδοχώρα της Τήνου. Οπτικές συνθέσεις που τέρπουν το μάτι.

Εκφραστικά έργα Απ. Γεωργίου

Αύριο το βράδυ εγκαινιάζεται η έκθεση του Απόστολου Γεωργίου στην αίθουσα τέχνης Xippas (Σοφοκλέους 53Δ) με μια σειρά έργων μεγάλου μεγέθους. O Γεωργίου είναι ένας από τους πιο αξιόλογους σύγχρονους Ελληνες καλλιτέχνες που εδώ και 30 χρόνια έχει υιοθετήσει τη ζωγραφική, ως εκφραστικό μέσο. Τα έργα του αποπνέουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα τόσο στο ύφος όσο και τις συνθέσεις. Τα θέματα δεν ενσωματώνονται στο λείο φόντο, συνήθως τοίχο, παρά μοιάζουν σχεδόν να ακουμπούν επάνω του. H δράση είναι διασπασμένη και το κάδρο δεν επαρκεί για την ολοκλήρωσή της. Κάθε πίνακάς του είναι ένα στιγμιότυπο, ενώ οι φιγούρες του είναι πολύ χαρακτηριστικές. O καλλιτέχνης έχει γεννηθεί το 1952 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε αρχιτεκτονική στη Βιέννη και ζωγραφική στη Φλωρεντία. Ζει και εργάζεται στη Σκόπελο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή