Τα καλύτερα έρχονται!

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο, σ’ έναν από τους τέσσερις κινηματογράφους που φιλοξενούν τις «Νύχτες Πρεμιέρας», πήραν μία μικρή ιδέα της ολοένα αυξανόμενης απήχησης του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Αθήνας. Μεγάλες ουρές, sold out προβολές, πανδαιμόνιο για ένα εισιτήριο· δεν υπάρχει άλλος πολιτιστικός θεσμός στην Αθήνα που να κινητοποιεί τόσο πολύ κόσμο. Και είναι ένα κοινό, επί το πλείστον νεανικό, διψασμένο για καλό σινεμά που δίνει ζωή, κάθε Σεπτέμβριο, σε μία κουρασμένη πόλη.

Οι «Νύχτες Πρεμιέρας» συνεχίζονται, ασφαλώς, και από πολλές απόψεις τα καλύτερα είναι μπροστά μας. H αυριανή μέρα, η Πέμπτη συγκεντρώνει αναπόφευκτα τα φώτα της δημοσιότητας: έρχεται στην Αθήνα ο Κορεάτης σκηνοθέτης Κιμ Κι Ντουκ, επίσημος προσκαλεσμένος του φεστιβάλ και γνωστός στους Ελληνες σινεφίλ από την ταινία του «Ανοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας και… άνοιξη». Θα τιμηθεί την Παρασκευή με τη «Χρυσή Αθηνά» και θα παρευρεθεί στην προβολή της ταινίας του «Ολομόναχοι μαζί» στον «Δαναό» που είχε αποσπάσει τέσσερα βραβεία στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Αύριο στον «Απόλλων» έχει σειρά και μία από τις πιο πολυαναμενόμενες προβολές του φεστιβάλ, το τετράωρο ντοκιμαντέρ του Μάρτιν Σκορτσέζε για τον Μπομπ Ντίλαν («No direction home: Bon Dylan», Απόλλων Filmcenter, 9.30 μ.μ.) που θα παρουσιάσει ο Μανώλης Φάμελλος. Αύριο, θυμηθείτε την αβάν πρεμιέρ της νέας ταινίας του Φρανσουά Οζόν («O χρόνος που απομένει», Δαναός 1, 11 μ.μ.) παρουσία του πρωταγωνιστή της Μελβίλ Πουπό. Οσο για απόψε, οι ανυπόμονοι φαν του Ράσελ Κρόου μπορούν να τον απολαύσουν στον ρόλο του πυγμάχου Τζιμ Μπράντοκ (Αττικόν, 8 μ.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή