Μικρά μυστικά του σινεμά

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από την Κυριακή το 28ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Προβολές, παράλληλες εκδηλώσεις (ανάμεσά τους και οι παρουσιάσεις βιβλίων στο αίθριο του Φεστιβάλ), αλλά και οι διαλέξεις περί τον κινηματογράφο. Χθες ήταν η σειρά του Παντελή Βούλγαρη (που είναι ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής στο ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα) για το master class, τη διάλεξη σε νέους κινηματογραφιστές και σε όσους αγαπούν τον κινηματογράφο. Παρ’ όλο που ο Π. Βούλγαρης δεν προτιμά τους τυποποιημένους τίτλους, όπως είπε, το master class «αποτελεί μια κατάθεση της εμπειρίας ενός δημιουργού, ο οποίος έχει διαθέσει μερικά χρόνια εργασίας στο χώρο του κινηματογράφου, μια κατάθεση ορισμένων αντιλήψεων, προτάσεων και ερωτημάτων».

Σε μια βροχερή Δράμα και σ’ ένα γεμάτο αμφιθέατρο του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, ο Ελληνας σκηνοθέτης αποκάλυψε μικρά μυστικά της καριέρας του, έδωσε συμβουλές, διηγήθηκε ανέκδοτα περιστατικά που αποτέλεσαν σημαντικά γεγονότα και επηρέασαν τις ταινίες του και, φυσικά, απάντησε σε ερωτήσεις. «Τον κινηματογράφο δεν τον έμαθα στη Σχολή, τον έμαθα στη ζωή», είπε στο ακροατήριο και συμπλήρωσε: «Βλέπω στα μάτια των συνεργατών μου αν αυτό που γύρισα έχει ενδιαφέρον. O σκηνοθέτης πρέπει ν’ ακούει…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή