Αρωμα φάντος με νέο ήχο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Μαντρεντέους έχουν κάνει την απαραίτητη προθέρμανση. Δεν είναι και λίγες 800 συναυλίες… Ιδιαίτερα αγαπητοί και στη χώρα μας, η Τερέζα Σαλγκέιρο και η παρέα της από την Πορτογαλία, εμφανίζονται σήμερα το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης και στις 29 του μηνός στο θέατρο του Λυκαβηττού στην Αθήνα.

Αρωμα φάντος, λοιπόν, με σύγχρονα ακούσματα και ήχους και παραδοσιακή πορτογαλέζικη μουσική. Οι Μαντρεντέους συνεχίζουν 18 χρόνια τώρα να παρουσιάζουν μια αιθέρια εκδοχή των παραδοσιακών φάντος, ένα «πάντρεμα» του παρόντος με το παρελθόν με άξονα τη μουσική δημιουργία, τη μουσική κληρονομιά, που ξεπήδησε τον 19ο αιώνα από τη Λισσαβώνα και το Οπόρτο των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων καθώς και των εμιγκρέδων από τις αποικιακές κτήσεις της Πορτογαλίας.

Η μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο ήρθε το 1990 με το τραγούδι «O Pastor» και το άλμπουμ «Existir». H αναγνώριση ήρθε και μέσα από τη μεγάλη οθόνη, πέντε χρόνια αργότερα με τον Βιμ Βέντερς και το «Lisbon Story». O τελευταίος σημαντικός σταθμός ήταν το 2002 με τη σύμπραξη του μινιμαλιστικού σχήματος των Μαντρεντέους με συμφωνική ορχήστρα στο «Εuforia».

Εκτοτε οι πέντε καλλιτέχνες έχουν γίνει μια περιπλανώμενη μουσική παρέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή