ATZENTA

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

«Τα ρόδα της αυγής» από το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου (9 μ.μ.). H παράσταση είναι θεατρική απόδοση των διηγημάτων του Αλ. Παπαδιαμάντη «Ερως Ηρως» και «H νοσταλγός». H θεατρική προσαρμογή και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Μπινιάρη και η καλλιτεχνική επιμέλεια του Δήμου Αβδελιώδη. Παίζουν οι Μαρκέλλα Γεωργαλά, Γιάννης Τσουμπαριώτης, Πέτρος Σπυρόπουλος, Μαρία Λούρου, Μαρία Ρεβελάκη, Γιάννης Μωυσίδης κ.ά.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο μουσικός της avant garde Keiji Haino απόψε για μία και μοναδική βραδιά στο «Bios» (Πειραιώς 84, 10.30 μ.μ.).

– Στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι, 10.30 μ.μ.) ο Γιάννης Μήτσης των «Ξύλινων Σπαθιών».

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

«Ο ποιητής και ο πολίτης Γιάννης Ρίτσος». Εγκαίνια της έκθεσης στο νέο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, 8 μ.μ.).

– Εγκαίνια της έκθεσης «Ιστορίες – Το Κοινοτικό Αρχείο της Φολεγάνδρου, 1825-1970» στο κτίριο της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Τριπόδων 28, Πλάκα, 8.30 μ.μ.). H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 Οκτωβρίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στον Ανδρέα Εμπειρίκο στο «Σπίτι Μπουζιάνη» (Γ. Μπουζιάνη 28, Δάφνη, 8.30 μ.μ.).

– «O χρόνος ξετυλίγει τα μυστικά του και αλλάζει τις ζωές μας. Μια πρόσφατη επιστημονική ανακάλυψη για την υφή του χρόνου». Ομιλία του φυσικού Jean-Pierre Garnier Malet στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, 7.30 μ.μ., Εβδομάδα Επιστήμης – Ετος Ευρωπαίου Ερευνητή).

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Από παρανόηση ταυτίστηκαν οι δραστηριότητες του Θεάτρου – Εργαστηρίου (Αγ. Θέκλας 16, Ψυρρή) με τις δραστηριότητες του θεάτρου «Εμπρός». Ομως τα σεμινάρια υποκριτικής που θα διδάξουν η Λίλο Μπάουρ, ο Δημήτρης Καταλειφός και η Λόρνα Μάρσαλ ανήκουν αποκλειστικά στο Θέατρο – Εργαστήριο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το «Εμπρός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή